• Hervormde Kerk Krommeniedijk

Ensembles FluXus actief

KROMMENIEDIJK In het historische kerkje van Krommeniedijk speelt 29 oktober enkele ensembles van de Muziekschool FluXus. Het concert begint om 15.00 uur. Vanaf 14.30 uur is de kerk open.

Voor muzuikschool FluXus is het belangrijk dat er veel speelmogelijkheden zijn voor haar leerlingen. Eén van die mogelijkheden biedt het kerkje van Krommeniedijk. Elk jaar wordt in het najaar een concert georganiseerd door leerkrachten voor de leerlingen van FluXus. Het ene jaar gaat het om ensembles en het andere jaar spelen solisten.

Dit jaar komen vijf ensembles hun muziek ten gehore brengen. Pim Wouters en Jasper Rijken spelen beide trompet. Het volgende ensemble wordt gevormd door Alex Sao op de cello en Cecilia Boeren op de viool. Een ander ensemble wordt gevormd door Merel Zoutendijk en Jolijn Zoutendijk, respectievelijk piano en cello. Het ensemble Lucibelle di Giuditta bestaat uit Lucy Boeren en Jytte Balm beiden op de viool. Lucy Boeren vormt ook een ensemble samen met Joël Hillebrandt, deze laatste op de piano.

Het kan zijn dat er nog andere combinaties op komen treden, maar dat is dan een verrassing voor u, evenzo de composities die zij zullen spelen. Een ieder van harte uitgenodigd voor dit concert met jonge musici.

WETENSWAARDIGHEDEN Sinds 1989 wordt de kerk beheerd door "de Stichting Beheer Hervormde Kerk te Krommeniedijk". Het bestuur van dIe Stichting bestaat uit zes personen t.w. de heer G. Betjes (voorzitter), mevrouw E. Hagedoorn- Bot (secretaris), de heer J. Kleijn (penningmeester) en de leden de heer A. Hakvoort, de heer J. M. van der Vaart en de heer J. G. Koning. De huidige kerk is in 1755 gebouwd op de restanten van oudere kerken. De kerkdiensten in Krommeniedijk worden verzorgd door de PKN gemeente Krommenie. De kerk wordt ook gebruikt voor niet kerkelijke activiteiten, zoals trouwen, rouwen, vergaderen en voor exposities. De begraafplaats achter de kerk wordt beheerd door gemeente Zaanstad.