• KK Media
  • KK Media
  • KK Media
  • KK Media
  • KK Media
  • KK Media
  • KK Media

Drukte van belang op en rond parcours intocht Sinterklaas

ZAANDIJK Op een naar nu gebleken is gedenkwaardige dag werd er in Zaandijk en op de Zaanse Schans door velen hard gewerkt om klaar te zijn voor de grote dag. Zaterdag 17 november moet het plaatje compleet worden gebracht.

Op de Lagedijk zijn stellingbouwers druk doende een bouwwerk neer te zetten. Op de wallenkant van AAK overheersen de tankwagens nog steeds. Aan diezelfde straat vallen de vele beveiligingscamera's op. Op nagenoeg iedere hoek is een tijdelijke voorziening getroffen. Ook op dde Zaanse Schans staan van die palen opgesteld. Niets kan aan de aandacht ontsnappen zo lijkt het. 

Ook de Zaandijker bewoners vallen op door hun werkdrift. De ramen worden gelapt, de straten geveegd, waar nodig worden nog tubes stopverf leeg geknepen in de kozijnsponningen en zullen morgen ongetwijfeld met Zaansch Groen overschilderd gaan worden.

De parkeerplaats achter Het Zaanse Bakkertje is autovrij, maar de ruimte die ontstaat wordt snel gevuld met allerhande materiaal dat nodig is straks bij de opbouw van het verdere decor en uitzending. Levensgrote beeldschermen worden door enorme heftrucks op hun plaats gezet.

Op de Zaanse Schans ondergaat het eerste Albert Heijn winkeltje een metamorfose. Feitelijk wordt het geheel aan het zicht onttrokken en staat er nu een geheel anders ogende snoepwinkel voor.

Op de parkeerplaats bij het Zaans Museum is het een drukte van belang. Niet als te doen gebruikelijk met touringcarbussen, maar vooral met technici en diverse soorten hekwerken. Er wacht nog een flinke klus te zien aan het uitgestald materiaal en aankomende vrachtwagens vol materiaal.

Rond de klok van vieren is het overal ineens stil. 'Je weet het maar nooit in dit land' laat één van de werkers weten. Na de uitspraak gaat iedereen rustig door met zijn werk. 'We zitten goed op schema' klinkt het geruststellend.