• PvB

DNA Onbekend: Wie is mijn vader?

REGIO 'Een paar maanden geleden ben ik erachter gekomen dat de persoon van wie ik dacht dat hij mijn vader was, niet mijn vader kon zijn. Dit is aangetoond via een DNA test en was te zien in het tv-programma DNA Onbekend, op 11 april.

Door Peter van Breemen

Mijn moeder heeft mij 27 jaar geleden verteld dat het deze aangetrouwde oom moest zijn. Toen ik hem wilde opzoeken, bleek hij kort daarvoor te zijn gestorven. Nu bleek dus dat hij het niet was. Gelukkig kreeg ik kort na de uitzending diverse tips, waarvan er eentje zeer interessant was.

Dit leidde ertoe dat er vorige maand een nieuwe DNA test is uitgevoerd met de kleinzoon van mijn mogelijke vader. Inmiddels is de uitslag van deze test ook bekend en te zien op de internetsite van DNA Onbekend.

Helaas was dit ook geen match. Maar ik blijf doorzoeken en wil hierbij een oproep doen:

Wie kan mij meer vertellen over wie mijn mogelijke vader zou kunnen zijn?

Ik ben geboren in januari 1970 en woonde op de Zuidervaart in Zaandam. Ik zou graag willen weten wie mijn vader is, vooral om dit verhaal te kunnen afsluiten en mijn kinderen te kunnen vertellen wie hun opa was. Vooral voor hun vind ik het erg belangrijk. Mijn moeder wil het mij niet vertellen. Ik hoop dat er iemand is die mij meer kan vertellen.

Bij voorbaat dank,

Peter van Breemen, (petervbreemen@hotmail.com)

Het bewuste filmpje staat inmiddels op Facebook en YouTube: https://youtu.be/1FEcrE-UaFc