• Echtpaar Wirsing blij met cadeau van de burgemeester.

    Tekst en foto: Paulina Bos

Diamanten echtpaar verrast

WORMER Feest bij het echtpaar Wirsing-Hemelrijk. Vorige week vierden ze het zestig jarig huwelijksfeest. De twee dochters kijken verbaasd als de burgemeester de woonkamer binnen stapt. Zonder beveiliging? Gemeente Wormerland laat zich niet vergelijken met een grote stad, zoals Haarlem. De burgemeester feliciteert de familieleden en brengt een bijzonder cadeau mee voor het bruidspaar.

Het cadeau wordt uitgepakt aan de keukentafel. Het is een kopie van de trouwakte. "Misschien herkent u de handtekeningen van de getuigen", zegt burgemeester Peter Tange. Het bruidspaar ziet het nu goed. "Heel bijzonder om dat na al die jaren terug te zien."

SLAGERIJ De wiegjes van Simon Wirsing (82) en Annie Wirsing-Hemelrijk (80) stonden in Amsterdam. Simon Wirsing zag het levenslicht in Durgerdam en verhuisde later met zijn ouders naar Nieuwendam, beiden in Noord. De familie had twee slagerijen in de stad. Annie Wirsing is geboren in De Baarsjes. De twee hadden elkaar ontmoet op dansles. Annie volgde de modevakschool, maar ging in de weekenden al snel helpen in de slagerij.

"Zij was mijn beste personeelslid", zegt Wirsing over zijn vrouw. "Mijn vader vond mij te jong en wilde dat ik verder ging leren. Wat doe je als je 16 bent? Niet luisteren, natuurlijk", zegt ze lachend. "Gelukkig is het allemaal goed gekomen."

KEURIGE MENSEN Het gezin Wirsing woonde 42 jaar in de Bos en Lommer. "We gingen op gesprek bij de huisbaas. In die tijd werd door de huisbaas bekeken of de huurders keurige mensen waren." Het liefdesnestje werd compleet met twee dochters. Inmiddels heeft het paar vier kleinkinderen en één achterkleinkind.

Vijftien jaar geleden besloot het tweetal te verhuizen naar een woning met een lift. Trappen lopen werd een uitdaging. Wormer kwam snel in beeld. "Wormerland is een rustige gemeente. De sfeer in Wormer is gemoedelijk. We hebben leuk contact met de buren. We vieren elk jaar, oud-en-nieuw met de buurtjes. Ze zijn ook komen borrelen op ons huwelijksfeest." Vrijdag uit eten met vrienden en zaterdag bowlen met de familie. De hele week stond in het teken van het huwelijksfeest. Wel zo gezellig.