• Sintstad Zaanstad

Deze wegen zijn afgesloten voor de komst van Sint

ZAANSTAD Om de intocht van Sinterklaas volgens plan en veilig te laten verlopen, zijn in Zaandijk en omgeving en rond de Zaanse Schans diverse verkeersmaatregelen getroffen. Zo zijn enkele wegen afgesloten voor auto’s en/of fietsers en geldt er op meerdere plekken een parkeerverbod.

Voor de route die Sinterklaas en de Pieten lopen geldt een volledige afsluiting van de weg voor auto en fiets. Langs de route is parkeren verboden. Een overzicht van alle verkeersmaatregelen is hier te vinden. Een plattegrond met daarop alle wegafsluitingen en overige maatregelen is hier te vinden.

OP DE FIETS De gemeente roept op om, indien mogelijk, op de fiets naar de intocht te komen. Op de volgende locaties zijn extra fietsenstallingen geplaatst: Leeghwaterweg, Kalverringdijk bij de Catharinahoeve, Berkenweg bij de Parkstraat, Berkenweg bij de Karl Marxstraat, Berkenweg bij de Willem Dreeslaan, Kruising Kreeftstraat en Zonnepad en het Ezelspad.

MET DE AUTO Wie toch met de auto komt, kan terecht op de speciale Sintstad parkeerplaats op Hoogtij in Zaandam. Vanaf daar worden bezoekers met pendelbussen naar de intocht in Zaandijk gebracht.  Dichterbij de intocht is geen mogelijkheid voor veel auto's om te parkeren.

Rondom de intochtroute zijn de straten volledig autovrij.

OPENBAAR VERVOER Zaandijk is ook vandaag goed bereikbaar via het openbaar vervoer, per trein en per bus. Treinreizigers kunnen uitstappen op station Zaandijk Zaanse Schans. Vanaf daar kunnen bezoekers de borden volgen naar de plek van de intocht. Lopend duurt dat ongeveer een 15 minuten. Er rijden op de dag van de intocht vier treinen per uur.

Voor busreizigers geldt op de dag van de intocht een aangepaste dienstregeling.

MET DE BOOT Op een boot meevaren met de intocht is niet mogelijk. De Achterzaan, ter hoogte van Zaandijk en de Zaanse Schans tussen de Zaanbrug en de Julianabrug, is afgesloten op vrijdag 16 november tussen 11.00 en 18.00 uur en op zaterdag 17 november tussen 08.00 en 15.00 uur. De Julianabrug en de Zaanbrug worden dan niet bediend. Op vrijdag tussen 20.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 06.00 tot 8.00 uur kun je de brug op verzoek laten bedienen, via het telefoonnummer van de havendienst: 14075.

Ook aanmeren om vanaf een eigen boot de intocht te bekijken is niet toegestaan, tenzij het een vaste ligplaats op eigen terrein betreft.