• Foto: DoorHetLint

Derde editie 'Door 't lint' in juli 2019

WORMER In navolging van de edities 2015 en 2017 heeft de organisatie van het DoorHetLintfestival de koppen weer bij elkaar gestoken om voor 2019 een nieuw locatietheaterfestival te organiseren. De derde editie wordt georganiseerd op vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli 2019.

Het festival DoorHetLint heeft in de eerste twee edities bewezen dat de verhalen die te vertellen zijn van en over het dorp Wormer theatermakers inspireert voor een voorstelling op een passende locatie langs de lintbebouwing. De actieradius voor de voorstellingen in 2019 is kleiner om op deze manier een beter festivalgevoel te kunnen creëren. Onveranderd blijft het theaterhart rond café Groos.
De voorstellingen concentreren zich rondom Groos, in Theater De Kaasfabriek, op het IJsbaanterrein en in twee schuren langs de Engewormerringdijk. In totaal zijn negen locaties beschikbaar voor theatermakers.


OPROEP AAN CREATIVELINGEN De organisatie roept dan ook theatermakers en muzikanten op om hun ideeën voor een voorstelling of spektakel in te sturen. Wil jij een gevarieerd publiek vermaken met creativiteit die geïnspireerd is op het dorp, de weilanden, de geschiedenis, het lint en de verhalen daarover die deze aspecten met elkaar verbindt?
Stuur dan ideeën vóór 15 januari 2019 in via het inschrijfformulier op www.doorhetlintfestival.nl.