• De Groote Weiver

Der Blaue Engel bij Groote Weiver

WORMERVEER Bij De Groote Weiver draait donderdag 24 januari de film Der Blaue Engel in de zaal. Deze Duitse film van Josef van Sternberg komt uit 1930 en duurt 102 minuten. Het is Duits gesproken met Nederlandse ondertiteling.

Als de strikte en formele Professor Rath ontdekt dat zijn studenten niet alleen afbeeldingen van nachtclub zangeressen verzamelen maar ook vaste klanten van een lokale nachtclub zijn gaat hij op zoek naar de bron van deze verderfelijkheid. In de schimmige nachtclub Der Blaue Engel maakt hij kennis met de verleidelijke Lola-Lola die op het toneel zingt met hoge hoed, blote dijen en netkousen. Rath's strikte vroomheid is daarmee direct verleden tijd.

Der Blaue Engel was de eerste gesproken Duitse film en betekende de absolute doorbraak van Marlene Dietrich die met haar vertolking van Lola-Lola grenzeloze seksualiteit de bioscoop bezoekers overdonderde. 'Ich bin von Kopf bis Fuss auf Liebe eingestellt, und sonst... gar nichts.'

De ondergang van een eerzaam man aan de hand van een femme-fatale was nog nooit zo sensueel in beeld gebracht.

De deuren openen om 20.00 uur en de film start om 20.30 uur. Entree bedraagt 2,50 euro. De Groote Weiver bevindt zich op Industrieweg 1a in Wormerveer.