• Weer genieten van de dieren en het buiten zijn.

Crowdfundactie De Veldmuis

[ZAANDAM] Kinderboerderij De Veldmuis ligt midden in de wijk Westerwatering pal naast de 18-eeuwse houtzaagmolen 'De Held Jozua'. De kinderboerderij ontvangt geen subsidie en draait volledig op vrijwilligers. 'Ons bestuur en vrijwilligers doen hun best om van de boerderij een mooie, gezellige en leerzame plek te maken, maar dat kunnen we niet zonder hulp', aldus een woordvoerder. Vandaar dat er een crowdfundactie in het leven geroepen is.

'Deze actie heeft in korte tijd al €1.967 opgehaald en dat vinden we natuurlijk hartstikke fijn. De Veldmuis is een kinderboerderij aan de Ilpendamstraat 38 die na een behoorlijk moeilijke tijd weer volop bezig is om allerlei spectaculaire en leuke activiteiten te organiseren voor kinderen. Deze activiteiten worden georganiseerd met als doel dat deze kinderen kunnen genieten en ontspannen van de dieren en het buiten zijn. Zonder de geweldige donaties die wij ontvangen hebben, zou dit allemaal niet mogelijk zijn.'

Naast de dieren die aanwezig zijn op de boerderij en alle activiteiten die georganiseerd worden, wil het bestuur niet alleen nieuwe toestellen voor een avontuurlijke speeltuin aanschaffen, maar streeft ze ook naar meer onafhankelijkheid op financieel gebied.

[ONAFHANKELIJK] 'Door het opzetten van een theehuis waar onze bezoekers even tot rust kunnen komen onder het genot van een bakje koffie/glaasje thee en iets lekkers willen wij die onafhankelijkheid realiseren. Om onze doelen te bereiken moet er nog een bedrag van € 8033 euro ingezameld worden.'

Om kinderboerderij de Veldmuis op te knappen en alle plannen te verwezenlijken is hulp hard nodig. Op het platform ‘Voor je buurt’ kan iedereen naar eigen inzicht een bijdrage leveren. Deze bijdrage kan geleverd worden via de link: https://voorjebuurt.nl/nl/projects/de-veldmuis . 'Alle bedragen zijn van harte welkom en geven ons een duw in de goede richting.

Natuurlijk doet de kinderboerderij zelf ook genoeg om extra geld in het laatje te krijgen. Zo is er vakantieopvang voor kleine huisdieren mogelijk, worden er verse scharreleieren van eigen kippen verkocht en kunnen kleine, kapotte elektrische apparaten ingeleverd worden waarvoor door de kinderboerderij een vergoeding ontvangt.

Kijk voor meer informatie kijk op www.develdmuis.nl