• De gevel van het karakteristieke pand aan de Klaas Katerstraat is sfeervol verlicht.

    FluXux

Creatieve FluXus by Night

ZAANDAM FluXus by Night is het nieuwjaarsfeest en Open Huis ineen van kunstencentrum FluXus. Het feest vindt plaats bij de FluXus-locatie in de Klaas Katerstraat 7b op vrijdag 12 januari tussen 19.30 en 22.30 uur. De entree is gratis.

Tijdens FluXus by Night luidt FluXus op geheel eigen wijze 2018 in. Iedereen is welkom om in een spannende en creatieve setting te genieten van wat de "FluXus-familie" te bieden heeft. Samen met docenten, cursisten en partners presenteert FluXus een gevarieerd programma waarin muziek, theater, dans, media en beeldende kunsten verrassend aan bod komen.

Ook dit jaar staan licht en donker centraal tijdens FluXus by Night. De gevel van het karakteristieke pand aan de Klaas Katerstraat is sfeervol aangelicht en op het pleintje staan gezellige vuurkorven. Binnenin het pand wordt het creatief en spannend! Denk aan een verrassende experimentele avond waarbij van alles om je heen gebeurt. Zoals spontane muziek-, theater- en dansoptredens in (half)donkere lokalen, in de gangen en op de trappen van het gebouw. 

In verschillende lokalen kun je meedoen aan gratis workshops, zoals dj'en, illustreren, schaduwtekenen, schrijven, schilderen, edelsmeden en houtbewerken. Ook kun je er genieten van tentoongesteld werk van cursisten. Er wordt gemusiceerd, gezongen, ge(buik)danst, een verhaal verteld door een Verhalenverteller en voorspeld… Een waarzegster ziet jouw creatieve toekomst in een glazen bol. In samenwerking met de Volksuniversiteit Zaanstreek treedt er een Syrische band op en kun je genieten van exotische hapjes en een wijnproeverij. Voor het eerst zullen de FluXus Promogirls optreden; zij heten je welkom met een glas bubbels en testen jouw creatieve talenten met een leuke quiz.
Direct na FluXus by Night kun je met korting naar het jazzy optreden van Gare du Nord in Podium de Flux, vlakbij de Klaas Katerstraat. Wanneer je een actieticket koopt en een stempel ophaalt tijdens FluXus by Night krijg je vijf euro korting. Tenslotte kun je tijdens FluXus by Night ook nog allerlei prijzen winnen, waaronder een cursuscadeaubon ter waarde van €50.