• Ferry Knijn

Concert The Ploctones bij Jazz Inverdan

ZAANDAM Het eerste concert van 2018 bij Jazz Inverdan wordt gegeven door The Ploctones. Zoals gewend in de Doopsgezinde Vermaning aan de Westzijde 80. Op zondag 7 januari vanaf 16.00 uur.

The Ploctones vertegenwoordigen alles waar het in de jazz om gaat. Ze verklanken een gevoel van vrijheid, zoals die alleen in je wildste fantasieën bestaat. Hun muziek swingt, suist, vliegt, vibreert, bonkt en kraakt dat het een lieve lust is. En als je improvisatie omschrijft als 'een kwestie van opvangen wat er rondgaat', dan hebben The Ploctones daar een perfect afgestemde antenne voor. Ze hebben aan een halve noot genoeg om een muzikaal universum te creëren. Maar in dat universum bestaat niet alleen maar jazz.

Plaats The Ploctones in een hokje en ze morsen met opzet fors over de lijntjes heen. Is het jazzrock, blues of funk wat The Ploctones door de microfoons jagen? Het is het allemaal. Latin, kaseko, punk, pop, r&b, country, bluegrass?

Alle stijlen komen voorbij. Gitarist Anton Goudsmit, saxofonist Efraim Trujillo, bassist Jeroen Vierdag en drummer Martijn Vink verslinden elk goed muzikaal idee met huid en haar en hebben daar aanstekelijk veel lol in.

De entree bedraagt €18. Kijk voor meer info en kaarten op www.jazzinverdan.nl