Burgemeester sluit shishalounges en snackbar in Zaandam

ZAANDAM Drie sluitingen van horecagelegenheden deze week in Zaandam.

Een shishalounge aan de A.F de Savornin Lohmanstraat is op last van burgemeester Hamming gesloten voor vier weken in verband met gevaar voor de openbare orde en de gezondheid van bezoekers. Een shishalounge aan de Rozengracht en een snackbar aan de Zuidervaart moeten met ingang van vandaag voor een week de deuren sluiten.

Te hoge concentratie koolmonoxide

De brandweer heeft naar aanleiding van een melding deze week een meting gedaan in de shishalounge aan de A.F de Savornin Lohmanstraat. Daarbij werd een veel te hoge concentratie koolmonoxide geconstateerd. De shishalounge is daarop direct gesloten vanwege gevaar voor de gezondheid van de bezoekers. Bovendien is gebleken dat de shishalounge onderwerp is van een strafrechtelijk onderzoek. Ook gevaar voor de openbare orde is daarmee een reden tot sluiting.

Shishalounge en snackbar week dicht

De shishalounge aan de Rozengracht moet met ingang van vandaag voor één week de deuren sluiten. Aanleiding is het binnenlaten van bezoekers na drie uur 's nachts, iets wat in strijd is met de APV. In combinatie met eerdere geconstateerde overtredingen heeft dit geleid tot het besluit om de zaak tijdelijk te sluiten in het belang van de openbare orde en veiligheid en bescherming van het woon- en leefklimaat.

De snackbar aan de Zuidervaart moet een week dicht vanwege het schenken van alcohol zonder in bezit te zijn van een Drank- en Horecawetvergunning. Ook hier was al eerder een overtreding geconstateerd.

Op de blaren zitten

'Met de sluitingen geven we een duidelijk signaal af', zegt burgemeester Jan Hamming. 'Bewoners en horecabezoekers moeten er van op aan kunnen dat horecaondernemers bonafide zijn en zich verantwoordelijk gedragen. De meeste ondernemers doen dat gelukkig en werken samen met politie en gemeente aan een veilig en prettig uitgaansklimaat. Maar wie zich niet aan de regels houdt, die moet op de blaren zitten.'