• Jeff Heijne en Maya Fridman werken mee aan de benefietavond.

    Xandra van Rossem en Rob van Dalen

Benefiet voor Anna's Huis met Jeff Heijne en Maya Fridman

 ZAANDAM Rotary Club Zaandam verzorgt donderdag 19 april een Concert Culinair in d'Swarte Walvis waarvan de opbrengst dit jaar gaat naar een keuken voor Anna's Huis. Anna's Huis is een inloop huis voor kankerpatiënten en wordt momenteel gebouwd aan de zorgboulevard bij het Zaans Medisch Centrum.

Anna's Huis is vernoemd naar Anna Derksen. Anna was als mamma-care-verpleegkundige werkzaam in het ZMC en heeft zich vanaf het begin vol overgave ingezet voor Zaan de Wandel. Zij overleed op 31 maart vorig jaar aan de gevolgen van borstkanker. Anna's Huis, Centrum voor leven met kanker, is het eerste inloophuis in de Zaanstreek.

Er worden patiënten met kanker en hun naasten opgevangen om hen zoveel mogelijk ondersteuning te bieden in het nazorgtraject. Na de medische behandeling in het ziekenhuis krijgt de patiënt daar straks een optimale begeleiding op het gebied van onder meer psycho-sociale zorg, lichamelijk herstel en hulp bij werkhervatting. Eind vorig jaar opende Anna's huis haar deuren aan de Zorgboulevard van het ZMC in Zaandam.

Concert Culinair wordt nu voor de derde keer georganiseerd en krijgt elk jaar een ander invulling. Dit jaar is gekozen voor een Spaans thema. In aanloop naar de zomer wil de organisatie alvast een warme avond aanbieden. Met natuurlijk Spaanse smaken van de chefkok en de sommelier van d'Swarte Walvis, maar vooral ook met de muziek van Jeff Heijne (gitaar) en Maya Fridman (cello).

Beide gepassioneerde zeer talentvolle muzikanten. Jeff won onlangs de YAA prijs, een jaarlijks uitgereikte prijs aan jonge en bijzondere kunstenaars op het gebied van film, muziek, theater en kunst. En Maya is dit jaar genomineerd voor de Grachtenfestival prijs 2018. Tussen de gangen van het diner in zullen zij vijf keer een stuk spelen. Hun temperamentvolle manier van spelen zal de smaken van de gerechten en wijnen nog beter tot zijn recht doen komen.

Iedereen is welkom om aan dit evenement deel te nemen. Voor meer info concertculinair@gmail.com