• Ruben Timman

    Ruben Timman

Artzaanstad op het Hembrugterrein

ZAANDAM Bevrijdingsdag heeft dit jaar bij Artzaanstad op het Hembrugterrein in Zaandam een speciaal tintje. Zaterdag 5 mei om 15.00 uur opent voormalig commandant der Strijdkrachten, generaal b.d. Tom Middendorp, de eerste officiële expositie van het project "Museum of Humanity" van documentair fotograaf Ruben Timman. De expositie is vrij toegankelijk.

Ruben Timman portretteerde talloze mensen in al hun eigenheid en kwetsbaarheid in veelal door oorlog of rampen getroffen gebieden in de hele wereld. De portretten tonen de mensheid in al zijn rauwheid, verdriet en uitzichtloosheid, maar tegelijkertijd laten zij schoonheid, waardigheid en hoop zien.

Natasja Rikken van Artzaanstad: "Tijdens de expositie laat Ruben een selectie portretten zien die een verpletterende indruk op je zullen maken. De portretten worden bij ons voor het eerst geëxposeerd en zijn een voorproefje van het uiteindelijke "Museum of Humanity" dat Ruben Timman graag wil realiseren".

De expositie is te zien van 5 mei t/m 9 juni a.s. en is tevens geopend tijdens het Artzaanstad Event, de driedaagse kunstbeurs van Artzaanstad van 25 t/m 27 mei. Ruben Timman is persoonlijk aanwezig op de opening van de expositie om over zijn project te vertellen en werkt op zaterdag 26 mei live aan zijn project om de mensheid vast te leggen door bezoekers te portretteren.

Na het Artzaanstad Event is de expositie weer tijdens reguliere openingstijden te bezoeken. Locatie: Grote Hulzen 11, 1505 RH Zaandam (Hembrugterrein), telefoon 075-6141210, e-mail info@artzaanstad.nl, website www.artzaanstad.nl. De toegang is vrij. Openingstijden van dinsdag t/m zaterdag 10:00-17:00 uur, gratis parkeren.