• Strijden om het Nederlands Kampioenschap

    Eric Visch

April zitvolleybal maand bij Zaanstad

KOOG AAN DE ZAAN Terwijl de "staande" competitie al toewerkt naar het einde van het seizoen, komt het zitvolleybal bij Zaanstad deze maand nadrukkelijk in de spotlight te staan. Met als absoluut hoogtepunt de Final Four of te wel het NK zitvolleybal op zaterdag 28 april in de Koog. April is dan ook zitvolleybalmaand bij Zaanstad.

Zitvolleybal Zaanstad is binnen twee jaar uitgegroeid tot een volwaardige afdeling met twee teams uitkomend in de landelijke zitvolleybalcompetitie En …. zitvolleybal is een hele leuke sport voor iedereen, met en zonder beperking. Aangezien we op zoek zijn naar nieuwe aanwas zijn er op de woensdagen 11 en 18 april open trainingen waar iedereen – zonder verplichtingen – een keer bij kan aanschuiven om kennis te maken met zitvolleybal.

Op zaterdag 21 april kan je onze zitvolleybalteams zelf in actie zien als Zaanstad het laatste eerste en tweede divisie competitietoernooi van dit seizoen in Topsportcentrum de Koog organiseert. Zitvolleybal teams uit het hele land komen dan hier hun wedstrijden spelen. Aan het einde van de middag zullen de kampioenen van beide divisies bekend zijn en gehuldigd worden.

En als kers op de taart dus organiseert Zaanstad op zaterdag 28 april de Final Four oftewel het NK zitvolleybal. De vier beste teams uit de eredivisie gaan hier strijden om het Nederlands Kampioenschap. Gelijktijdig wordt het NK jeugd zitvolleybal gehouden en zal de bondscoach van het NL Paravolley Dames team, Pim Scherpenzeel een zitvolleybal gerichte clinic geven.

Meedoen aan één van de open zitvolleybaltrainingen op 11 of 18 april? Je bent van harte welkom! Laat het ons wel even van te voren weten door een email te sturen naar zitvolleybal@vvzaanstad.nl