• Burgemeester Hamming neemt afscheid van raadslid Christien Kalteren

    Gem Zaanstad

Afscheid met onderscheiding én hertellingen

STREEK Het CDA raadslid Christien Kalteren heeft woensdagavond na twaalf jaar afscheid genomen van de raad van de gemeente Zaanstad. Zij kreeg uit handen van burgemeester Jan Hamming voor haar jarenlange inzet en betrokkenheid voor Zaanstad en het CDA Zaanstad een Koninklijke onderscheiding.

Rondom de laatste zitting van de gemeenteraad in huidige samenstelling gonsde het van de hertelgeruchten. Uiteindelijk kwam het verlossende bericht: de hertelling van de gemeenteraadsverkiezingen in Zaanstad gaat donderdag verder. Die derde telling van de stemming gaat donderdag 29 maart verder om 10.00 uur in zaal 4 en 5 van het stadhuis.

De definitieve uitslag volgt dezelfde dag. Er zijn nog extra controles nodig om te zorgen dat er geen enkele twijfel is over de uitslag. 'Ik wil dit in alle zorgvuldigheid goed afronden,' aldus de burgemeester. De gemeenteraad besloot tot hertelling na een verzoek van lijsttrekker Judit Raa van de Partij voor de Dieren (PvdD). Aanleiding voor het verzoek was dat bij de toedeling van de laatste restzetel er slechts één stem verschil was tussen de PvdD en ROSA.  Planning is nu dat het Centraal Stembureau donderdag om 17.30 uur de definitieve uitslag bekend maakt. Na de definitieve uitslag volgt de goedkeuring van de geloofsbrieven door de 'oude' raad, die dus nog even in functie blijft. Meteen daarna volgt de installatie van de nieuwe gemeenteraad.