• Peter van Mulken

Aanmelden voor voorronde Christina Concours in Zaandam

ZAANDAM Jonge musici kunnen zich weer inschrijven voor het Prinses Christina Concours. Iedereen, van beginner tot gevorderde, mag meedoen aan de wedstrijd. Wie deelneemt aan één van de zes regionale concoursen mag tien minuten optreden voor jury en publiek. De voorrondes worden georganiseerd tussen januari en maart volgend jaar. De Nationale Halve Finale en de Nationale Finale vinden in april plaats. Ook in Zaandam is een voorronde. Deze is op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari in muziekschool FluXus.

Wie meedoet aan het Prinses Christina Concours boost zijn of haar muzikaliteit. Deelnemers ontmoeten tijdens de regionale voorrondes namelijk leeftijdsgenoten met dezelfde passie voor muziek als zijzelf én krijgen persoonlijke feedback van de jury. De juryleden bij de concoursen zijn bekende en professionele musici die opbouwend commentaar geven over het optreden van de deelnemers.

ONGEACHT NIVEAU Alle jonge musici van 12 tot en met 19 jaar (zangers tot en met 21 jaar) kunnen zich opgeven voor het concours, ongeacht hun niveau. De voorrondes vinden plaats in heel Nederland. Deelnemers kunnen zich inschrijven viawww.christinaconcours.nl. De inschrijving sluit op 1 december of eerder zodra het maximumaantal deelnemers is bereikt.

Vijftien jaar geleden won harpist Remy van Kesteren een prijs bij het concours. 'Meedoen is een onvergetelijke ervaring, het veranderde mijn leven', zegt hij.

Het Prinses Christina Concours wil dat alle kinderen en jongeren in Nederland kennismaken met muziek. Daarbij stimuleert het Prinses Christina Concours kinderen en jongeren om hun muzikale talenten zo ver mogelijk te ontwikkelen.

De selecties voor het Prinses Christina Concours zijn vrijdag 25 en zaterdag 26 januari in muziekschool FluXus, Zaandam.