• De atleten letten vanzelfsprekend niet op het stopbord

    Luit Boonstra Hazn

8000 euro voor Anna's huis

STREEK Tijdens de Loop voor Hoop afgelopen zaterdag hebben 250 deelnemers 8000 euro opgehaald voor Anna's huis in Zaandam. Het sponsorevenement was georganiseerd door de Rotaryclub Wormerveer-Krommenie in samenwerking met de atletiekverenigingen AV Zaanland en Lycurgus. Het was de 20e editie van de Loop voor Hoop.

Vanwege een enorme regenbui was de start tien minuten later, maar daarna hebben de lopers zonder regen en onder prachtige wolken hun tocht van 5, 10 of 15 km kunnen volbrengen. De tocht liep langs de Zaanse Schans en door de Enge Wormer. Deelnemers kwamen vooral uit de omgeving, maar ook uit Amsterdam en zelfs Dordrecht.

De winnaars van de afstanden waren: dames 5 km Weronika Chachula, 10 km Chantal Kuiper en 15 km José Doorson. Bij de heren: 5 km Seb Griffioen, 10 km Sietse van der Pal en 15 km Gijs Wanders. Uitslagen te vinden op loopvoorhoop.nl
De organisatoren kijken terug op een geslaagd evenement en dankt de sponsoren, met hoofdsponsor Rabobank en Verantwoord Bewegen, voor de gastvrijheid.