• JOLANDA HOOGENDOORN

125e deelneemster VNZP

ZAANSTREEK ,,Over de sfeer kan ik nog weinig zeggen. Ik heb me net opgegeven en nog geen bijeenkomst meegemaakt", stelt Jolande van de Walle nuchter. Ze is de 125e deelneemster bij het Vrouwen Netwerk Zaanstad Plus.

De organisatie van de jaarlijkse verkiezing Zaanse Zakenvrouwverkiezing en het presenteren van een sterk jaarprogramma doet het netwerk groeien. En mede deze mijlpaal te bereiken. Jolanda van de Walle: ,,Wat er voor mij uitsprong om deelneemster te worden, is de interessante mix van zelfstandig onderneemsters en professionals in loondienst. Niet omdat het vrouwen zijn. Ik hoop bij het VNZP verdieping te vinden. Persoonlijk en professioneel het nodige te leren. Plus een interessant jaarprogramma. Met elkaar ondernemend Zaanstreek op de kaart zetten. Dat doe ik ook in mijn rol als adviseur Public Affairs/woordvoerster voor het Zaans Medisch Centrum, één van de drie grootste werkgevers in de Zaanstreek.

Elkaar helpen, verbinding maken; kenmerken van het netwerk die aansluiten op de kernwaarden van het ZMC: vernieuwend, betrouwbaar en gastvrij licht Jolande van de Walle haar keuze om zich aan te sluiten toe. Voor haarzelf geldt 'mouwen opstropen en doen in plaats van lucht verplaatsen met woorden'.

Jolande was al eens benaderd door het netwerk, maar had de boot afgehouden. ,,Het bedrijfsbezoek van een VNZP-delegatie trok me over de streep. Bij de rondleiding door het nieuwe ziekenhuis en ontvangst door onze Raad van Bestuur, viel het enthousiasme van de groep op. De kennis en het ondernemerschap spatte er vanaf. De motivatie om verbinding te maken, open staan om advies te geven en in te winnen zie ik als duidelijke meerwaarden van het netwerk."

Naast het vrouwennetwerk is Jolande lid bij het Zaans Ondernemers Netwerk en De Maatschappij. Diversiteit in branches bij de netwerken en het bereiken van diverse doelgroepen vindt de ZMC-woordvoerster belangrijk. Net als gelijkwaardigheid. ,,Waarden die aansluiten op het ZMC; het ziekenhuis is qua diversiteit een afspiegeling van de maatschappij. De gelijkwaardigheid bij het VNZP merkte ik al bij de vorig jaar gehouden Zakenvrouw-verkiezing. Voor mij reden dit jaar iemand voor te dragen."

Jolande lacht als ze hoort 125e deelneemster te zijn. ,,Een mooi aantal! Het geeft aan dat het VNZP een bloeiend netwerk is. En aangezien ik een doener ben, wil ik daar actief aan bijdragen."

Zie ook: www.vnzp.nl