uit-cultuur

ZAANDIJK Van 6 augustus tot en met 19 oktober exposeert Ineke Ploeg klein werk in de Cacaoboom Lagedijk 142 in Zaandijk.
ZAANDAM Traditiegetrouw wordt op de derde zaterdag van augustus de Folkloredag op de Zaanse Schans gehouden. Kom tussen 11:00 – 16:00 uur genieten van een compleet aanbod folkloristische activiteiten in het prachtige decor van het Zaans erfgoed uit de 18e en 19e eeuw.
Advertorial
De Zaanbocht is het bruisende winkelhart van Wormerveer met een keur aan speciaalzaken, gelegen aan het mooiste stukje oever van de Zaan.
OOSTZAAN Genieten van live jazz muziek aan het water. Twiske Haven presenteert op zondag 4 augustus weer een 'Twiske Jazz aan het Water' met van 14.00 tot 17.00 uur een optreden van de band Het Beemster Jazz Kwartet.
HEEMSKERK In het luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis, gelegen aan de Genieweg 1 in Heemskerk, is zondag 28 juli een film over luchtgevechten tijdens de tweede wereldoorlog te zien. 
Advertorial
ZAANDAM Oscar Plomp van Coraz Coaching op de Provincialeweg 302 te Zaandam biedt coaching en workshops voor individuen, teams en organisaties. Weer...
STREEK Het luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis, gelegen aan de Genieweg 1 te Heemskerk, is zondag 21 juli geopend voor het publiek. De gehele dag wordt er in de filmzaal een unieke film vertoond over de Nightbombers. In deze film zien we hoe een nachtaanval op een Duitse stad wordt voorbereidt en uitgevoerd. Een uniek historisch document.
ZAANDAM De komende twee weken heeft filmtheater De Fabriek weer een afwisselend programma. Kijk voor het volledige filmprogramma en reserveringen op www.de-fabriek.nl.
WORMERVEER Bij De Groote Weiver in Wormerveer draait donderdag 18 juli de film Au Revoir Les Enfants in de zaal. Deze Franse film van Louis Malle komt uit 1987 en duurt 104 minuten.
ZAANDIJK In Chocolaterie De Cacaoboom (Lagedijk 142b) is nog tot en met 3 augustus het werk van Rina van der Straten te zien. Na eerder geschilderd te hebben met acrylverf maakte Rina kennis met pastelkrijt. Als ondergrond gebruikt zij suède karton. Door de ietwat ruwe ondergrond hecht het krijt zich en doet het de kleuren mooi uitkomen. Haar...
KOOG AAN DE ZAAN Haltpop, is hét alternatieve muziekfestival van de Zaanstreek waarbij er zowel lokale als internationale live-acts optreden en het heeft plaats in op het Topsport Centrum de Koog in Koog aan de Zaan.