• Danique, Roos en Femke gaan met goud naar huis en Bente en Edi veroverden zilver.

    Yasmine Vermie

verassende start van de 1ste kwalificatieronde van nk acrogymnastiek.

04-04-2019, 00:50 | Lezersnieuws | Martine

Afgelopen zaterdag stonden er 2 acro-teams van CCO Zaandam en 4 teams van United Amstelveen op de wedstrijdvloer in Oss. Hier vond  de eerste NK kwalificatiewedstrijd plaats. In totaal zijn er op het hoge A- en B-niveau maar 3 kwalificatiewedstrijden, dus was het fijn om te zien dat bijna alle teams hun doorstroomlimiet wisten te behalen.

In de ochtend mochten Floor Bleeker en Amaia Fernand van CCO Zaandam hun mooie tempo- en Balans oefeningen laten zien, in de categorie B-Junioren damesparen. Het resulteerde in een score van 43,31 punten. Helaas was dit te weinig voor het doorstroomlimiet.

In de ochtend kwamen ook Danique van Tienderen, Roos van de Velde en Femke Verhoeven op de vloer. Zij zetten de 2 beste oefeningen van  de B-juniorendamesgroepen neer. Dankzij deze gouden medaille hebben zij zich meteen geplaatst voor de finale in Ahoy op 22 juni van dit jaar. De dames wonen in Hoofddorp, Heemskerk en Wormer. Zij zijn allen lid van United Amstelveen. 

Van dezelfde vereniging kwam het team van Mayke van Vliet, Sara de Boer en Chantal Verhoeven. Zij mochten in het middag-gedeelte hun uitbundige combinatie-oefening laten zien. Hiermee scoorde zij 24,10 punten, waarmee de doorstroomlimiet werd behaald van 23,5 punten en een nette achtste plaats.

Quinte Immink, Demy Veerhuis en Esther van der Donk zijn de B-seniorendamesgroep van United Amstelveen. Zij hebben ook 2 foutloze oefeningen met prachtige elementen laten zien. Zij pakten de 4e plaats met 47,92 punten en dus ook hun doorstroomlimiet. 

Net achter het team van United Amstelveen kwam de B-seniorendamesgroep van CCO Zaandam. Kyara Stam, Hai Yan Flier en Lale Bozkurt deden eerst hun tempo-oefening. Na de oefening bleek dat Kyara tijdens de oefening een blessure had opgelopen. Daarom was het zeer bewonderingswaardig dat ze toch nog een goed uitgevoerde balansoefening liet zien met haar team.  Gelukkig leverde het ook nog het gewenste resultaat op, namelijk een 5e plaats met 47,41 punten en de felbegeerde doorstroomlimiet.

Bij de prijsuitreiking stond eveneens het A-pupillen damespaar van United Amstelveen op het podium. Zij kwamen met een energieke combinatie-oefening. Deze was goed voor 24,75 punten, een zilveren medaille en tevens een behaald doorstroomlimiet.

Dus voor de 6 teams uit ons district waren er 2 podiumplekken en hebben 5 teams alvast hun doorstroomlimiet behaald. Dat is prachtige start voorafgaand aan de finale. De volgende kwalificatiewedstrijden zijn voor deze teams op 4 en 25 mei.