• hond vindt dode haan

  m.ottens
 • ingezakte hokken

  m.ottens
 • brandnetels

  m.ottens
 • de feestruimte

  m.ottens
 • stoelen

  m.ottens

treurige staat van kinderboerderij rooswijk

14-04-2018, 11:41 | Lezersnieuws | marianne

Het is rond tien uur zaterdagochtend, en er is niemand te bekennen op het terrein van kinderboerderij Rooswijk in Zaandijk.

Het is een paar jaar geleden sinds ik er voor het laatst langs liep en er lijkt weinig veranderd.

Bij de ingang wachten de dieren gezamenlijk op eten, water, of gewoon iemand die even komt kijken of alles in orde is.

Verder is er niet veel ruimte, omdat het terrein grotendeels vol staat met oude tafels, stoelen, dakpannen, karren met lekke banden, in elkaar gezakte hokken, kinderscooters en plastic containers. Het overige gedeelte is overwoekerd met brandnetels. De penetrante geur van het vogelverblijf komt je al van verre tegemoet. Midden in een overbevolkt kippenhok staat een lege watercontainer.

Mijn hond snuffelde destijds aan een dode haan die aan de buitenkant van het hek lag. Op dezelfde plek waar nu een slordig bevestigd groot zeil met een politieoproep om verdachte zaken via nummer 114 te melden, hangt.

Nummer 114 is de afdeling dierenpolitie.

Is het tijdens het ophangen van de oproep niemand opgevallen dat de verdachte zaken vlak voor hun neus plaats vinden?

 

Dieren hebben ruimte, voedsel en water nodig. Zonder dat zij zich bezeren of gehinderd worden door puin moeten  Lama's kunnen grazen;  kippen wormen kunnen pikken. Pauwen moeten hun veren kunnen spreiden zonder  daardoor beklemd te raken tussen afgedankte eettafelstoelen. Dit is de verantwoordelijkheid van de medewerkers van de kinderboerderij. Maar die zijn vanochtend in geen velden of wegen te bekennen.

De haan is op een veilig plekje begraven.