Training Digitaal lezen in Zaandam

08-05-2019, 14:06 | Lezersnieuws | De Bieb

Maandag 17 juni 2019 start de gratis training Digitaal lezen in De Bieb Zaandam. Mensen die nog geen ervaring hebben met e-books en e-readers en die daar wel kennis mee willen maken, kunnen bij De Bieb op een laagdrempelige manier leren met een e-reader om te gaan en de voordelen ervaren van digitaal lezen. Voor de duur van de training krijgen deelnemers een e-reader in bruikleen.


De Bieb voor de Zaanstreek merkt een toenemende belangstelling onder inwoners voor digitaal lezen. Steeds meer mensen lezen e-books op een e-reader. Zij ervaren de voordelen ervan en vergeten algauw de twijfels die ze vooraf hadden, zoals ‘ik lees liever op papier‘ of ’ik vind zo’n apparaat te ingewikkeld‘. Plezierig aan digitaal lezen is bijvoorbeeld dat letters eenvoudig vergroot kunnen worden en het lage gewicht van de e-reader.


Training met e-reader 
In vier bijeenkomsten van 1,5 uur leren deelnemers in een rustig tempo de e-reader die De Bieb in bruikleen geeft, te gebruiken. Bij aanvang van de training zet De Bieb al verschillende e-books op de e-reader klaar, zodat de deelnemers meteen kunnen beginnen. De training wordt gegeven door ervaren vrijwilligers.
Deelname aan deze training is gratis voor leden en niet-leden. De eerste bijeenkomst is op maandag 17 juni van 11:00 tot 12:30 uur in De Bieb Zaandam (Westzijde 170a).

Meer informatie en aanmelden
Wie meer informatie wil of de training wil volgen, kan kijken op www.debieb.nl/ipad-ereader of bellen met 075 711 10 25 (op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur).