• Jill en Isa

    Colette

Spectaculaire 1e Acro-plaatsingswedstrijd te Beverwijk voor en door LH

13-02-2018, 23:55 | Lezersnieuws | Gerda

Zaterdag 10 februari was een spannende dag voor alle deelnemers en toeschouwers van de eerste plaatsingswedstrijd van het district Mid-West. Deze wedstrijd werd voor de allereerste keer door gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa georganiseerd in samenwerking met het DTC Mid-West.

Het DTC (District Technische Commissie) Mid-West had besloten dat alle deelnemende teams op 1 dag ingedeeld zouden worden. De dag werd extra spannend gemaakt, omdat het brandalarm afging! Gelukkig bleven de aanwezigen kalm en stond iedereen al snel buiten. Toen duidelijk werd dat er geen gevaar was, kon de wedstrijd alsnog worden voortgezet. Het bleek uiteindelijk om een rookontwikkeling te gaan in de keuken van sporthal de Walvis in Beverwijk.

Ondanks alle commotie verliep de dag soepel en dankzij vrijwilligers en juryleden was er een goede organisatie opgezet. De teams van LH hebben weer hun prestaties getoond. Er zaten veel bekende en een paar nieuwe gezichten in de teams. Dit leverde weer verrassende oefeningen en samenstellingen op!

Namens LH deden er 3 E-Junior damesparen mee te weten; Dainey Hellendoorn en Thirza v/d Linden die een mooie 5e plaats behaalden, Jill Groenewoud en Isa Betjes kwamen op een keurige 4e plaats en de zusjes Lieke en Meike Wezenbeek pakten in deze categorie zelfs de 2e plaats!

De zusjes Milena, Thirza en Suzette Berkhout werden 2e in de E-Senioren Wedstrijdgroep. Deze dames schitterden dan ook terecht op het podium met genoeg punten voor het doorstroomlimiet. In de E-Senioren Wedstrijdparen deden er 2 teams mee voor LH. Het eerste team bestaat uit Christel van Hassel en Keri Kreeft. Zij werden 7e met hun oefening. Joyce Kee en Mare van den Donge werden 5e in deze groep deelnemers. 

Op D-niveau kwam LH met maar liefst 8 teams! Het gehele podiumblok werd in beslag genomen door de Mix-paren van Lycurgus-Hygiëa. Hiermee bewezen zij dat LH de beste mixparen van het district in huis heeft. Jordi v/d Lem en Lotte v/d Peet veroverden de 1e plek met een doorstroomlimiet, Jasper v/d Werf en Mirte Glas pakten de 2e plaats. Kaspur v/d Lem en Sonja Rayer zijn een nieuw duo, maar pakten terecht de 3e plek.

In de teams van de D-Senioren wedstrijdgroepen, deden namens LH mee: Jennifer Kroon, Nova Bout en Suze Wezenbeek. Zij werden 4e en Charlotte Smith, Kelsey Boon en Jade Broerse kwamen met hun nieuwe team op de 6e plaats. Beide teams straalden goed teamwork uit, in hun zelfontworpen pakjes. Helaas kreeg het laatstgenoemde trio meer dan een punt aftrek. Deze score kunnen zij verbeteren bij de volgende plaatsingswedstrijd.

Het enige D-jeugd team van LH bestaat uit Micky Hofland, Wytske Gabel en Faye Beekman. Zij werden op hun eerste wedstrijd samen al 2e en mochten dus ook op het podium hun medailles in ontvangst nemen.

Bij de Damesparen in het D-Seniorenniveau, gingen de eerste twee plaatsen naar LH. Aline Snuverink en Lea Troostheide pakten terecht de 1e plaats en hun doorstroomlimiet. Mariska Onrust-Blok en Senna de Beunje pakten voor LH de 2e plaats met hun stijlvolle oefening.

Charissa Schipper, Kelly Kramer en Marij Troostheide deden als enige wedstrijdgroep van LH mee op het C-niveau. Helaas grepen zij nog net naast hun doorstroomlimiet. De dans en elementen waren weer verassend. De verwachting is dat zij hun doorstroomlimiet op de volgende wedstrijd zullen halen.