• Voormalig kartonfabriek wordt creatieve maakgemeenschap 'De Hoop' aan de rafelrand van Zaandam.

    nvt

Nieuwe creatieve maakgemeenschap ‘De Hoop’ aan de rafelrand van Zaandam.

17-07-2018, 13:16 | Lezersnieuws |

PERSBERICHT 

Zaandam, 17 juli 2018

Nieuwe creatieve maakgemeenschap ‘De Hoop’ aan de rafelrand van Zaandam.

Vanaf juli wordt voormalige kartonfabriek van Converse DC in Zaandam door de Crealisatie Coöperatie omgebouwd tot creatieve maakgemeenschap. 14.000 m2 broedplaats in 8 gebouwen met buitenterrein en een groene strook langs het water.

 

Broedplaats ‘De Hoop’ is gelegen aan het Barndegat  net voorbij de Coentunnel in de rafelrand tussen Amsterdam en Zaandam waar over een aantal jaar een nieuwe woonwijk zal verrijzen. De Crealisatie Coöperatie bouwt 136 ateliers, 50 woningen en er komen 10 tiny-house plekken beschikbaar . De Ateliers en werkplaatsen vanaf 70 euro per vierkante meter per jaar grootte van vanaf 25 m2 en worden in 6 fases opgeleverd. De verhuur start per 1 augustus 2018.

Het project komt tot stand in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam (Bureau Broedplaatsen), de Gemeente Zaanstad en de Triodos Bank.

De voortgang van het project is te volgen via de website, nieuwsbrief of Facebook. De inschrijving  voor de ateliers is geopend.

Over De Crealisatie Coöperatie

De Crealisatie Coöperatie biedt betaalbare studio- en atelierruimtes aan voor de creatieve sector in en rondom Amsterdam. Dit gebeurt veelal in oude fabriekspanden, loodsen of op braakliggende terreinen, zoals aan de Isolatorweg en de Distelweg te Amsterdam.

De CC doet een beroep op de zelfwerkzaamheid van de huurders, dit betekent meebouwen, en samen beheren en programmeren. We bouwen aan een creatieve maakgemeenschap voor ambachten, kunst , mode, cultuur en design.

Voor meer informatie check de website:

www.crealisatiecooperatie.org