Kinderboerderij De Veldmuis zoekt dringend nieuwe vrijwilligers voor de weekenden!

06-01-2019, 12:46 | Lezersnieuws | Roselien

Kinderboerderij  De Veldmuis is op het moment hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Met name in het weekenden is het vullen van het rooster de laatste tijd zeer lastig. De Kinderboerderij heeft de afgelopen tijd helaas al op een aantal momenten moeten besluiten dat de kinderboerderij niet open ging door een tekort aan vrijwilligers in de weekenden en betreurt dit zeer. De Veldmuis is daarom hard op zoek naar buurtbewoners die houden van dieren én mensen en tijd hebben om in de weekenden te assisteren. 

De kinderboerderij ontvangt geen subsidie en draait volledig op vrijwilligers. Bestuur en vrijwilligers doen hun best om van de boerderij een mooie, gezellige en leerzame plek te maken. De Veldmuis wil blijvend de sociale ontmoetingsplek voor iedereen  uit de buurt zijn, waar volwassen kunnen bijpraten en kinderen kunnen genieten van het buiten zijn. Op de kinderboerderij worden ook vaak activiteiten georganiseerd. De Veldmuis heeft daarom als doel om elke dag van de week een dagdeel open te zijn, maar op het moment wordt dit doel helaas in sommige gevallen niet gehaald; de reden waarom we een noodkreet slaan voor het vinden van nieuwe krachten.

Werkzaamheden bestaan uit de verzorging van de dieren maar ook uit het welkom laten voelen van de bezoekers en eventueel de verkoop van horeca-producten. Andere taken kunnen worden toegevoegd al naar gelang de beschikbaarheid en interesse van de vrijwilliger. Nieuwe vrijwilligers worden ingewerkt door kundige mede-vrijwilligers die al een tijdje mee draaien. Vrijwilligerswerk op de kinderboerderij is een goede manier om je sociale netwerk te vergroten -- het kan immers ook heel gezellig zijn! --  of kan onderdeel zijn van een reïntegratie-proces. De Veldmuis organiseert minimaal 2x per jaar een gezellige vrijwilligersborrel en uiteraard kunnen vrijwilligers meepraten over de gang van zaken door middel van de vrijwilligersvergadering.

Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar info@develdmuis.nl, ook voor vragen.

 

Je vindt kinderboerderij De Veldmuis op de Ilpendamstraat 38 in de Westerwatering in Zaandam, aan de westelijke rand van de stad. De Veldmuis is een van de twee kinderboerderijen in Zaandam, prachtig gelegen naast de 18e eeuwse houtzaagmolen “De Held Jozua”.

In 1991 is de kinderboerderij opgericht tijdens het tv-programma de "Uitdaging" van Angela Groothuizen en als doel heeft het om te fungeren als sociale ontmoetingsplek voor jong en oud. Kinderen kunnen er heerlijk buiten spelen en met dieren leren omgaan en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen manier.