kinderboekenspreekuur

11-04-2018, 13:23 | Lezersnieuws | De Bieb

Nieuw: Kinderboekenspreekuur Speciaal voor ouders/verzorgers organiseert De Bieb vanaf dinsdag 17 april wekelijks het Kinderboekenspreekuur. Tijdens het gratis spreekuur beantwoorden de leesmediaconsulenten van De Bieb vragen van ouders/verzorgers over (voor)lezen en kijken zij samen naar geschikte (voor)leesboeken voor hun kinderen.

 

Het Kinderboekenspreekuur is vanaf 17 april elke dinsdag van 10:00 tot 11:00 uur in De Bieb Krommenie en elke donderdag van 10:00 tot 11:00 uur in De Bieb Zaandam. Vooraf aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis voor leden en niet-leden. 

Beslissend boek voor ieder kind

Lezen is belangrijk. Het is een onmisbare vaardigheid op school en op het werk. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die al vroeg in aanraking komen met (voor)lezen en met boeken een voorsprong ontwikkelen op het gebied van taalvaardigheid en concentratievermogen. Een voorsprong die zij ook na de basisschoolperiode behouden. Het is dan ook belangrijk dat kinderen van lezen gaan houden. Daar is misschien maar één boek voor nodig. Literatuurcriticus en schrijver Kees Fens zei ooit al: "Eén goed gekozen kinderboek kan ertoe leiden dat je kind een lezer wordt. Zo’n beslissend boek is er voor ieder kind." Maar het boek kiezen dat een kind grijpt of verrast of dat aansluit bij de interesses van een kind kan best lastig zijn. Daar ondersteunt De Bieb ouders/verzorgers bij tijdens het Kinderboekenspreekuur.