• NK finalisten Acro A-Pupillen teams

    M. Verhoeven

Inzet wordt beloond op NK Acro 2019 in Ahoy

24-06-2019, 12:58 | Lezersnieuws | Martine

Van alle Acro-teams uit ons district waren 8 teams doorgestroomd naar de Dutch Finals 2019 in Ahoy. Daar staan jaarlijks de beste teams of sporters van de KNGU.

Van Lycurgus Hygiëa uit Krommenie stonden Senna de Beunje en Mariska Onrust op de vloer. Zij werden 4e, Net achter Evelien Hotting en Liv Jansma van G.V. C.C.O. Zaandam. Dit Damespaar gingen met de bronzen medaille naar huis, nadat zij 2 prachtige oefeningen hadden laten zien bij de categorie C-senioren damesparen.

Ook bij winnaars van de damesgroepen in de categorie C-junioren zat een team van G.V. C.C.O. Zaandam. Elin Hoogstad, Finette Jansen en Luna Mulderij deden 2 uitstekende oefeningen en werden 3e!

Pas op zaterdagmiddag was het de beurt aan de teams van de B-lijnen.  Ook hier stond een team van G.V.  C.C.O. Zaandam op de vloer. Bij de Dames Wedstrijdgroep B-senioren werd het team van Lale Bozkurt, Hai Yan Flier en Kyara Stam 5e.  Zij eindigden dicht achter Demy Veerhuis, Quinte Immink en Esther van den Donk van G.V. United Amstelveen. Na een sterke  tempo- en ballansoefening veroverde ook het laatst genoemde team de bronzen medailles.

Het team van Roos van de Velde, Danique van Tienderen en Femke Verhoeven kwamen in actie in de categorie B-juniorendamesgroepen. De verwachting was hoog, omdat het team van United Amstelveen zich als 1e had geplaatst. Helaas hadden ze 2 tijdsfouten tijdens hun balansoefening bij de hoge handstand. Gelukkig herpakte het team zich als echte professionals en maakte de laatste oefening keurig af. Hun tempo-oefening leverde wel de hoogste score op. Zij werden uiteindelijk 4e.

Chantal Verhoeven, Sara de Boer en Mayke van Vliet waren juist als laatste geplaats. Zij hadden tijdens de kwalificatiewedstrijden hele sterke tegenstanders gezien. Dit team van G.V. United Amstelveen werd tot grote verassing geen laatste maar 5e van de finalisten uit de categorie A-pupillen. De dames uit Wormer, Heerhugowaard en Badhoevedorp waren erg blij met die plaats.

De dames Bente Janssen Groesbeek en Edi Rooks werden na afloop verast met een bronzen medaille. Na de puntentelling werd duidelijk dat de nummers 1 en 2 dezelfde punten hadden en dus een gedeelde 2e plaats hadden. Hierdoor werd de vrolijke oefening beloond met een bronzen medaille. Deze dames van G.V. United Amstelveen kwamen ook uit bij de A-pupillen.

Dus de teams kwamen allen uit het district Mid-West en hebben bewezen dat zij zich goed kunnen meten aan de andere sterke verenigingen die Nederland rijk is.