Hulp bij MijnOverheid in De Bieb

17-05-2018, 11:12 | Lezersnieuws | De Bieb

Burgers ontvangen geleidelijk steeds meer post van de (lokale) overheid digitaal. Al deze berichten worden verzonden naar de Berichtenbox op MijnOverheid (www.mijn.overheid.nl). Er zijn nog veel mensen met vragen rond hun account op MijnOverheid. Ook lang niet iedereen heeft al een DigiD. Voor die mensen organiseert De Bieb wekelijks het gratis MijnOverheid spreekuur in De Bieb Zaandam en De Bieb Krommenie. 

 

Gratis spreekuur

Tijdens het spreekuur in De Bieb kunnen inwoners van Zaanstad bij een speciale DigiCoach terecht voor vragen over MijnOverheid en voor hulp bij het activeren en/of gebruiken van hun account. Wanneer dat gewenst is, helpt de DigiCoach ook met het aanvragen van een DigiD.

Wie een (hulp)vraag heeft, kan tijdens de spreekuren op dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur terecht in De Bieb Zaandam. Wie liever naar Krommenie gaat, kan op donderdag van 12:00 tot 13:00 uur uur terecht in De Bieb Krommenie. Iedereen kan zonder afspraak binnenlopen, de toegang is gratis.

Meer informatie over de spreekuren en een actueel overzicht met data en tijden zijn te vinden op www.debieb.nl/mijnoverheid.

 

MijnOverheid

MijnOverheid is de persoonlijke website voor overheidszaken. De Berichtenbox op MijnOverheid is de persoonlijke, beveiligde postbus voor digitale berichten van de overheid. In de Berichtenbox kunnen burgers digitale berichten ontvangen, bewaren en beheren van onder meer de Belastingdienst, RDW, SVB, UWV en steeds meer gemeenten. Gebruikers kunnen via MijnOverheid bijvoorbeeld een seintje krijgen over de APK-keuring van hun auto, ze kunnen controleren hoe ze bij de gemeente geregistreerd staan of de status van een vergunningsaanvraag volgen. Elke Nederlander van 14 jaar en ouder heeft een account op MijnOverheid. Het account kan niet worden opgezegd. Om een account op MijnOverheid te activeren, moeten burgers inloggen met een DigiD.