• Het Hemlab was in september al eens op bezoek in de Honigfabriek

    Hemlab

HEMLAB verhuist naar de Honigfabriek

14-12-2017, 10:11 | Lezersnieuws | Geert de Boer

Lange tijd was het onduidelijk waar het Hemlab, het jeugdlab uit de Zaanstreek, voortgezet ging worden. Omdat de nabije toekomst op het Hembrugterrein onduidelijk blijft, heeft het Hemlab er voor gekozen te verhuizen naar de Honigfabriek in Koog aan de Zaan. De kinderen kunnen daar vanaf 1 maart verder experimenteren. Tot die tijd blijft het Zaanse jeugdlab gewoon open voor de jonge onderzoekers in het Eurometaalgebouw op het Hembrugterrein.

Initiatiefnemers Geert de Boer en Marie-Claire Vugts zijn blij met de nieuwe locatie. “De sfeer is er prettig, het ligt centraal en het is goed bereikbaar met de bus en de trein. De nieuwe ruimte is groter, waardoor er straks meer kinderen kunnen deelnemen. Vóór de opening moet er nog veel geklust worden. Het is nu een koude, kale fabrieksruimte. Veel doen we zelf, maar met extra hulp gaat het wel sneller en beter. Daarom vragen wij hulp van handige mensen. Wie mee wil helpen of materialen wil sponsoren kijkt even op www.hemlab.nl/klussen”.

Het Hemlab haalt veel inspiratie voor hun workshops uit het cultureel en industrieel erfgoed in de Zaanstreek. Het Hembrugterrein met al zijn geschiedenis leende zich hier perfect voor en ook de Honigfabriek is zeer inspirerend. De nieuwe locatie zal dan waarschijnlijk ook toepasselijk worden geopend met proefjes met Honigproducten.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het Hemlab toestemming gegeven om nog  2 maanden extra te blijven op Hembrug. Daar is het Hemlab erg verheugd over, want nu kunnen ze de vakantieactiviteiten in de kerstvakantie door laten gaan. En kinderen kunnen ook in het nieuwe jaar op zaterdag proefjes blijven doen. De wetenschapscursussen zouden eerst in uitgesteld worden, maar ook die gaan nu van start in januari.