• FluXus by Night

    eigen foto

FluXus by Night: FluXus houdt Nieuwjaarsfeest en Open Huis ineen 

27-12-2017, 14:55 | Lezersnieuws | Joost

Op vrijdag 12 januari is iedereen welkom bij FluXus by Night, het nieuwjaarsfeest en Open Huis van kunstencentrum FluXus. Het feest vindt plaats bij de FluXus-locatie in de Klaas Katerstraat 7b te Zaandam tussen 19.30 en 22.30 uur. Entree is gratis. 

Tijdens FluXus by Night luidt FluXus op geheel eigen wijze 2018 in. Iedereen is welkom om in een spannende en creatieve setting te genieten van wat de “FluXus-familie” te bieden heeft. Samen met docenten, cursisten en partners presenteert FluXus een gevarieerd programma waarin muziek, theater, dans, media en beeldende kunsten verrassend aan bod komen. 

Licht en donker
Ook dit jaar staan licht en donker centraal tijdens FluXus by Night. De gevel van het karakteristieke pand aan de Klaas Katerstraat is sfeervol aangelicht en op het pleintje staan gezellige vuurkorven. Binnenin het pand wordt het creatief en spannend! Denk aan een verrassende experimentele avond waarbij van alles om je heen gebeurt. Zoals spontane muziek-, theater- en dansoptredens in (half)donkere lokalen, in de gangen en op de trappen van het gebouw.

Gratis workshops en optredens
In verschillende lokalen kun je meedoen aan gratis workshops, zoals dj’en, illustreren, schaduwtekenen, schrijven, schilderen, edelsmeden en houtbewerken. Ook kun je er genieten van tentoongesteld werk van cursisten. Er wordt gemusiceerd, gezongen, ge(buik)danst, een verhaal verteld door een Verhalenverteller en voorspeld… Een waarzegster ziet jouw creatieve toekomst in een glazen bol. In samenwerking met de Volksuniversiteit Zaanstreek treedt er een Syrische band op en kun je genieten van exotische hapjes en een wijnproeverij. Voor het eerst zullen de FluXus Promogirls optreden; zij heten je welkom met een glas bubbels en testen jouw creatieve talenten met een leuke quiz. 

Gare du Nord & prijs
Direct na FluXus by Night kun je met korting naar het jazzy optreden van Gare du Nord in Podium de Flux, vlakbij de Klaas Katerstraat. Wanneer je een actieticket koopt en een stempel ophaalt tijdens FluXus by Night krijg je vijf euro korting. Tenslotte kun je tijdens FluXus by Night ook nog allerlei prijzen winnen, waaronder een cursuscadeaubon ter waarde van 50 euro. Kortom: een heel mooi begin van een nieuw creatief jaar!

FluXus by Night begint om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur staan de deuren van de Klaas Katerstraat 7b in Zaandam open.