• Elvira Mollee

    DeBroekriem
  • Elvira Mollee

    van Elvira Mollee

Elvira (47) koos voor zelfstandig ondernemerschap na periode zonder werk

20-02-2019, 14:36 | Lezersnieuws | Petra

Zaanstad – Het is bekend dat het voor 45 plussers vaak lastiger is een baan te vinden na een tijd zonder werk te hebben gezeten. Maar de 47e jarige Elvira Mollee uit Krommenie bewijst het tegendeel. Toen zij thuis kwam te zitten ging zij aan de slag als vrijwilliger bij Stichting DeBroekriem, waar jaarlijks ruim 500 vrijwilligers actief zijn om evenementen te organiseren voor werkzoekenden. Deze periode maakte iets in haar los en zorgde ervoor om de stap te zetten voor zichzelf te beginnen. Sinds januari 2019 heeft Elvira haar eigen bedrijf en dat gaat goed.   

Elvira (47) zat bijna een jaar zonder werk thuis, toen ze in contact kwam met DeBroekriem. Kort daarna meldde ze zich aan als vrijwillig eventmanager. Elvira: “De afgelopen vijftien jaar werkte ik voor goede doelen als regio-coördinator en in de afgelopen jaren heb ik zowel in mijn werk, als in mijn vrije tijd verschillende evenementen georganiseerd. Ik besefte me dat ik hier veel energie van kreeg, daarom besloot ik aan de slag te gaan als vrijwilliger bij DeBroekriem.” Na het organiseren van een aantal workshops, ontdekt zij dat ze verder wilde in het vak van eventmanager. Elvira: “Tijdens deze rol ervaarde ik weer wat ik zo leuk vind aan organiseren, het ergens op af stappen en voor elkaar boksen. De diversiteit en het contact met mensen vind ik super leuk.”

Vele vacatures heeft ze bekeken, maar een fulltime baan was niet haar ambitie. Elvira: “Ik wilde graag tijd over houden voor mijn gezin, partner en mijn vrijwilligerswerk. Als zelfstandige kan je je tijd zelf indelen en verdelen. Daarnaast heb ik in deze periode veel geleerd over mezelf. Ik heb weer het enthousiasme en zelfvertrouwen gevonden en voel me nu klaar om de stap te gaan zetten”. Elvira zette de stap en is sinds 2019 voor zichzelf begonnen. Intussen heeft ze al diverse opdrachten lopen, van een concert met Marco Bakker tot een rol als eventmanager voor een evenementenbureau in Lissabon.

Elvira heeft nog een paar tips voor iedereen die ook een volgende stap wil zetten: “Benut alle kansen die je krijgt. Bezoek workshops van DeBroekriem of andere netwerkclubs. Je ontmoet altijd weer mensen die je helpen bij het vinden van jouw richting en misschien bij een baan. Blijf vertellen waar je blij van wordt en probeer zaken die je in je vrije tijd graag doet te verbinden met dingen die je in een baan moet doen. Van mijn vrijwilligerswerk maak ik nu mijn baan.”