• Het winnende team van ITT All Stars met beste keeper Timo Schreuder en beste speler Thijs Numan (geheel rechts).

    Marja Okx

Drie keer is scheepsrecht voor zaalvoetballers van ITT All Stars!

01-01-2018, 18:51 | Lezersnieuws | Frits

In een goed bezochte Mijse-sporthal in Schermerhorn wist het organiserende ITT-Team afgelopen vrijdag voor de eerste keer beslag te leggen op de eindzege tijdens het 3e Indoor Toptalent Tournament.

In de poulefase wist ITT achtereenvolgens Alkmaar/Zaanstad (4-1), Oost-Nederland (6-1), Groot-Amsterdam (6-0) en Heerhugowaard (5-1) overtuigend te verslaan. De enige tegenstander die verlies kon voorkomen was de selectie uit Waterland (0-0). In de finale echter tegen datzelfde Waterland  werd het klasseverschil wel in cijfers uitgedrukt (3-0).

Het publiek genoot met volle teugen van de acties van de grote talenten uit de leeftijdscategorie Onder 12. Een toeschouwer sprak van “‘zeldzaam mooie aanvalscombinaties, en dat voor jongens van nog geen 12 jaar“.

Vermeldenswaard is ook de uitstekende arbitrage van de coming-men in de Noordhollandse scheidsrechterswereld Marcello Boud en Yannick Mahieu, die de leiding strak in handen hadden, waardoor het toernooi in een zeer goede en sportieve sfeer verliep.

Naast de hoofdprijs en de grote wisselbeker van Profile Tyrecenter Kossen Alkmaar  ging het ITT-Team ook met beide individuele prijzen naar huis.  De technische commissie besloot Thijs Numan uit Hoogkarspel uit te roepen tot beste speler en Timo Schreuder uit Purmerend tot beste keeper van het toernooi. Waterland eindigde als tweede,  nog voor Oost-Nederland, Heerhugowaard, Alkmaar/Zaanstad en Groot-Amsterdam.

De organisatie blikte na afloop van het toernooi  tevreden terug : “het zal lastig worden om dit volgend jaar nog te overtreffen’’.