• Ed Schaak

    Hans Heerens

Biljarter Ed Schaak op weg naar Nederlands Kampioenschap Bandstoten

07-04-2019, 15:24 | Lezersnieuws | Hans

Vrijdagavond 22 maart j.l. begon Ed Schaak (van B.V.K. uit Krommenie) aan zijn eerste 2 kwalificatie-wedstrijden die hij vervolgens glansrijk won. Bovendien had hij van alle 7 andere deelnemers de hoogste serie gemaakt 16 caramboles).

Zaterdag 23 maart wederom een succesvolle dag voor Ed Schaak; alle 3 wedstrijden gewonnen. Dus een afvaardiging van B.V.K. reisde zondag 24 maart naar Hillegom af om Ed Schaak aan te moedigen bij het spelen van de laatste 2 partijen. Wellicht door de extra spanning ging de 1ste partij verloren met 39-55 van dhr. Tillo.

Ed Schaak en dhr. Pijper stonden op dat moment allebei met 10 punten gelijk op plaats 1 en 2. De laatste partij moest dus de beslissing brengen. Het werd een mooie, maar vooral spannende, finale die pas op het laatste moment door Ed Schaak werd gewonnen met 55-52. Hiermee plaatste hij zich voor het NK Bandstoten.

Namens bestuur en alle leden van B.V.K. wordt Ed Schaak van harte gefeliciteerd met deze overwinning en hopen wij dat hij tijdens het NK BK-3e klasse van 3 t/m 5 mei bij BV de Klaampe in Westerhaar net zo succesvol zal zijn.