• Spot de Big Five tijdens de vaartocht door de havens van Amsterdam

    © Fotografie: Kenneth Stamp

Avontuur tijdens de HAVENsafari

07-06-2019, 14:20 | Lezersnieuws |

Spot de Big Five tijdens de vaartocht door de havens van Amsterdam

Vanaf 15 juni a.s. meert vanaf Pier 14 van het CS elke zaterdagavond de HAVENsafari af door het fascinerende havengebied van Amsterdam. Het belooft een spannende reis te worden met bijzondere verhalen. De HAVENsafari gaat naar het westen, richting zee, naar havens die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn.   

Bevlogen gidsen vertellen mooie verhalen en laten de bezoeker met andere ogen naar dit onbekende gebied kijken. De verschillende havens herbergen eigen activiteiten, waarbij jaarlijks zo’n 5000 zeeschepen aan te pas komen.

Bert Wagenaar van Kreveld, één van de vaste gidsen, is vanaf de start bij de HAVENsafari betrokken. Hij heeft vooral veel zien veranderen in de gebieden rondom de haven. Bijvoorbeeld de transformatie van de nieuwe Houthavens met de Pontsteiger en andere iconische gebouwen waar fashiongiganten hun intrek hebben genomen. Of juist het Hembrugterrein waar steeds meer creatieven hun nieuwe hotspot ontdekken, zoals de oude schietbaan in het HEM wat nu een expositieruimte voor kunstenaars wordt.

Met de HAVENsafari worden deze vergeten verhalen rondom de Amsterdamse haven eopnieuw verteld en wordt er ook stilgestaan bij de toekomstige ontwikkelingen die het havengebied doormaakt. Want ooit zullen in het havengebied woningen verrijzen. Binnen de planontwikkeling zijn er met HAVENstad 50.000 tot 70.000 woningen ingetekend.  Maar nu kun je de haven nog in de natuurlijke staat beleven waar vooral de Big Five het havenbeeld bepalen, zoals onder anderen het Nijlpaard en de cargo-zeeschepen.

Meer informatie:
De HAVENsafari vaart met de Hembrug 1; een boot met veel comfort waar ook heerlijke hapjes en drankjes worden aangeboden.  

Zomerse zaterdagavonden – van 15 juni tot en met 24 augustus, 18.30 (aan boord) varen van 19.00 tot  22.00 uur. 

Vertrek vanaf Pier 14, Amsterdam CS

Voor meer informatie: www.havensafari.nl