• band The Rollers en tekst

    The Rollers (eigen foto)

Zaanse Pophistorie LIVE

29-10-2018, 22:58 | Lezersnieuws | Robertus Hendriks

Datum:

zaterdag 10 november 2018, 16:00

Locatie:

Jan Sijbrantstaag
Wolfswaard strandje
Zaandam

ZAANSE POPHISTORIE LIVE

EVENEMENT Zaterdag 10 november 2018 DE FABRIEK (middag en avondprogramma) Jan Sijbrandsteeg 12 1502 BA Zaandam

De Zaanse pophistorie leeft! Een aantal organisaties heeft de handen ineengeslagen. Het lang verwachte boek over de Zaanse popgeschiedenis gaat er komen. Het Zaans Museum gaat ‘verhalen halen’ voor de Zaanse verhalenbank via interviews met betrokkenen. Het Gemeentearchief Zaanstad gaat materiaal en spullen verzamelen voor de collectie Zaanse popgeschiedenis. En ook de Vereniging Zaans Erfgoed doet mee!

Veel is nog onbekend of is verborgen. Daarom wordt op zaterdag 10 november 2018 het evenement ‘De Zaanse Pophistorie live’ georganiseerd in Café en Filmtheater De Fabriek. De dag bestaat uit een gratis toegankelijk middagprogramma. Met vanaf 16.00 uur ontmoetingen tussen Zaanse artiesten en publiek uit het verleden en geïnteresseerden van nu. Tevens kunnen er spullen worden gebracht en gedeeld in een nostalgische sfeer met Zaanse muziek op de achtergrond en uniek beeldmateriaal op de beamer om het geheugen te prikkelen.

Tussen 16.30 en 18.00 uur staat het verhalencafé van het Zaans Museum centraal: ‘Wat was jouw eerste singeltje van een Zaanse band? En welk concert in de streek heeft indruk op je gemaakt? De Verhalenhalers van het Zaans Museum gaan graag met je in gesprek om jouw muziekherinnering uit de Zaanstreek op te tekenen. Dus neem je singeltje, poster, T-shirt of handtekening mee naar het Pophistorie verhalencafé. Alle verhalen zullen na afloop van het verhalencafé worden gepubliceerd op www.zaanseverhalenbank.nl

Het avondprogramma (entree €17.50) staat in het teken van de Zaanse popmuziek live. In de ene zaal van het filmtheater worden Zaanse coryfeeën met mooie verhalen live geïnterviewd door presentator Piet Bakker (journalist, De Orkaan). In de andere zaal van Filmtheater De Fabriek wordt een doorlopende film met clips, unieke oude ‘super-8’ filmpjes en gefilmde optredens van Zaanse acts vertoont. Daarna zal als klap op de vuurpijl de Zaanse band The Streetrollers in het café een liveoptreden geven met covers van Zaanse acts uit de jaren zestig en zeventig. Mét bekende Zaanse popcoryfeeën als gast waaronder Klaas Versteeg (Dizzy Man’s Band) en Ed Vermeulen (ex The Rollers).

Als aandenken krijgen alle bezoekers met een toegangsbewijs een exclusieve CD met twaalf bijzondere liedjes: het album ‘Zaanse Popmuziek - De Jaren Zestig’. Deze CD wordt alleen op de avond zelf versterkt. Een extra reden om te komen!