Start Walking Football Ouderen OSV-A'dam

08-11-2018, 15:54 | Lezersnieuws | Marc van Veen

Datum:

dinsdag 13 november 2018, 15:00

Locatie:

Sportpark Oostzanerwerf 3
Amsterdam
Amsterdam

Wekelijks OldStars walking football bij OSV in Amsterdam-Noord/Oostzaan

Vroeger altijd lekker gevoetbald, maar de laatste jaren wat minder gaan bewegen door de oplopende leeftijd? Of door een te druk leven? Sporten is en blijft gezond, ook voor ouderen. En er is niets mooiers als je dat met gezelligheid kunt combineren. De groeiende aandacht bij ouderen om actief bezig te blijven, heeft OSV-Amsterdam doen besluiten een afdeling ‘Walking Football’ op te zetten.

Op die manier hoopt de bijna 100-jarige voetbalclub op sportpark Oostzanerwerf in Amsterdam-Noord mannen en vrouwen van 55 jaar en ouder de mogelijkheid te bieden actief en gezellig hun favoriete sport te beoefenen.

Op Sportpark Oostzanerwerf komen wekelijks de krasse OldStars van voetbalvereniging OSV bij elkaar voor walking football. Iedere dinsdagmiddag van 15.00 uur tot 16.30 uur staat de groep garant voor gezelligheid, ontmoeten, bewegen en een potje voetbal.

OldStars walking football

OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 55-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen. De nadruk ligt op het positiespel en het is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of nu pas willen beginnen met voetbal omdat ze wat over wat meer vrije tijd beschikken.

Plezier en sociale contacten staan bij OldStars walking football voorop. Het Nationaal Ouderenfonds is, in samenwerking met de KNVB en de Eredivisie, landelijk kartrekker van de snelgroeiende spelvorm. Meer informatie, nieuws en ontwikkelingen over het concept is te vinden op www.oldstars.nl en te vragen via info@oldstars.nl.

Uitnodiging om mee te doen

De enthousiaste OldStars van OSV nodigen geïnteresseerde sportliefhebbers van harte uit om eens kennis te maken met de spelers en de spelvorm. Het initiatief is sinds de start in september stilaan uitgebreid naar tien deelnemers, er is nog plaats voor nieuwe aanwinsten! Dus beste mannen en vrouwen van 55-plus die het leuk vinden om aan te haken: schroom niet om eens contact op te nemen.

Voor vragen of aanmeldingen voor het initiatief kan contact worden opgenomen met Jacques Uijttenboogard van OSV Oostzaan via oldstars@osv-amsterdam.nl en 06-23308215. Het adres van het sportpark van OSV is Sportpark Oostzanerwerf 3, 1035 EW Amsterdam.