• TMMF

    Johan Blokker

Concert The Martin Mans Formation

11-10-2018, 15:15 | Lezersnieuws | Johan van der Tuin

Datum:

vrijdag 2 november 2018, 20:00

Locatie:

Parklaan 1
kerk De Ontmoeting
Zaandijk

Op vrijdag 2 november 2018 zingt het 20-koppige mannenensemble The Martin Mans Formation o.l.v. Martin Mans vanaf 20.00 uur in De Ontmoeting aan de Parklaan 1 te Zaandijk. Martin Mans dirigeert The Martin Mans Formation en Hugo van der Meij begeleidt op piano. Martin Mans (orgel) en Hugo van der Meij spelen instrumentale intermezzo?s. Samen verzorgen zij een concert zonder weerga!

De twintig mannen van The Martin Mans Formation zingen nummers van de door hen uitgebrachte cd, maar ook bekende klassiekers komen aan bod in dit concert.

Het geweldig zingende mannenensemble is zo?n tien jaar geleden ontstaan vanuit het Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem. Martin Mans heeft met zijn ruime ervaring als dirigent en organist het ensemble met veel zorg samengesteld. Het resultaat is een diverse, maar vooral enthousiaste groep geschoolde zangers. The Martin Mans Formation levert ieder jaar een waardevolle bijdrage aan de kathedraalconcerten van Martin Mans, Jan Vayne en Petra Berger en treedt regelmatig op in verschillende televisieprogramma?s, zoals Nederland Zingt.

Organist Martin Mans speelde al eerder in Zaanstad, o.a. in de Grote Kerk te Westzaan en de Bullekerk. Hij geeft meer dan 200 concerten per jaar in Nederland en Canada en treedt vaak op voor radio en tv. Hij is dirigent van o.a. het grote mannenkoor De Gouwestem en het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor. Daarnaast dirigeert hij de Urker Mans Formatie. Hij is als vaste organist verbonden aan de Breepleinkerk in Rotterdam.

Hugo van der Meij was al op zeer jonge leeftijd achter de piano te vinden en dat resulteerde in pianoles op 8-jarige leeftijd. Toen hij 16 jaar oud was ging hij op orgelles bij Sjaak van Duijn en volgde korte tijd later de cursus Koordirectie aan het UCK te Utrecht. Hij is dirigent van twee mannenkoren, een gemengd koor, een jongerenkoor en een kinderkoor. Ook speelt hij door het hele land als koorbegeleider op zowel orgel als piano en geeft hij steeds meer solo-orgelconcerten. Concertreizen brachten Hugo in Belgi?, Engeland, Duitsland en Luxemburg. Ook verleende hij medewerking aan meer dan 25 cd-opnames. Hugo is kerkorganist in kerken te Katwijk en Rijnsburg.

Voor meer informatie: www.zingenenzo.com

Het concert begint om 20.00 uur, kaartverkoop online ? ? 12,50 is mogelijk via www.zingenenzo.com Kaarten zijn vanaf 19.15 uur op de dag van het concert in de kerk verkrijgbaar. Het aantal plaatsen is beperkt.