Columns

Columnist:

Zaanse streken

Lekker treinen

Leeftijd is voor mij nooit meer dan een cijfercombinatie geweest. Natuurlijk verwerf je bij bepaalde getallen het één en ander, worden restricties opgeheven. In mijn jeugd was het heel wat wanneer je eindelijk in de bioscoop naar een film voor twaalfjarigen en ouder kon.

Columnist:

Bleestekens

Veilig thuis

'Een mens is altijd op weg naar huis'. Het zijn woorden van onze oud Zaandammer Freek de Jonge die hij ooit uitte op het podium. En het is waar.

Columnist:

Zaanse streken

Scheiden

Wanneer je een bezoek hebt gebracht aan de verbrandingsovens in Alkmaar, waar volcontinu per uur per oven ongeveer twintigduizend kilo restafval – alleen afkomstig uit Noord-Holland en één gemeente in Zuid-Holland – wordt verwerkt, wanneer je op Bali in zee hebt gestaan en er geen tropische visje

Columnist:

Bleestekens

Rooksignalen

Wat ben ik blij dat ik niet rook zeg. Je behoort anders zo langzamerhand tot het uitschot. Mensen waar je maar beter met een boog omheen kunt gaan en uit je vriendenkring moet weren. Rokers worden steeds verder uitgerookt.

Columnist:

Zaanse streken

Interview

Zo af en toe wordt je als journalist zelf ook nog weleens ondervraagd. Nee, niet door de veldwachters, maar door collega's die van alles willen weten omdat er toevallig een nieuw boek of bundeltje van je verschenen is.

Columnist:

Bleestekens

Aftellen

Tja, daar sta ik dan weer als fietser. Bij zo'n stoplicht dat voor je aftelt. Handig hoor, dertig lampjes die rondom een rood fietsje aangeven hoelang je nog moet wachten. Althans, dat is de bedoeling van het mechanisme. Zijn alle lampjes uit, dan wordt het fietsje groen.

Columnist:

Zaanse streken

Slimme vogels

Door mijn bezoek onlangs aan vrijwilligers die bezig waren met het ringen van een nest kerkuilen en van een nest ransuilen – die trouwens 's nachts een soort piepend, bijna miauwend geluid maken, wanneer het in de zomer niet helemaal donker wordt, de hele nacht door – is mijn interesse in (vreemd

Columnist:

Bleestekens

Appverbod

Appen op de fiets is voortaan verboden. Wie het nog waagt om op deze wijze al communicerend aan het verkeer deel te nemen riskeert een boete. Op de scooter idem dito.

Pagina's