Columns

Columnist:

Zaanse streken

Terugblik

Zo eens in de zoveel tijd, word je dermate met je snufferd op de feiten gedrukt – ernstige ziektes, het onverwachte overlijden van een vriend of goede kennis – dat je even denkt aan de eindigheid van het leven, even terugblikt op de jaren die achter je liggen.

Columnist:

Bleestekens

Fossiele klant

Winkelcentrum Rozenhof wordt opgeknapt en daarmee gepaard ging de verbouwing van de inpandige supermarkt. Het werd allemaal wel hoog tijd want mijn persoontje vond het de laatste tijd maar spooky in die gang. Een duistere toestand met links en rechts lege etalages.

Columnist:

Zaanse streken

Tunnelvisie

Bij een wilde staking of bij stiptheidsacties wil je nog weleens voor verassingen komen te staan. Een onmogelijke terugreis, lege busstations, radeloos ronddolende passagiers op een perron, taxi's die van de gelegenheid gebruikmaken en de prijzen een beetje naar boven aanpassen.

Columnist:

Bleestekens

Hoog bezoek

In 1871 bracht de schilder Claude Monet vier maanden door in Zaandam. Hij was, zo leert een brief van hem die nu in het Zaans Museum hangt, meteen erg onder de indruk. Begrijpelijk. De houten huisjes en de mooie panden langs het water zijn nu eenmaal een pracht.

Columnist:

Zaanse streken

Europa

Afgelopen donderdag konden we stemmen voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Vijf jaar geleden was de opkomst beneden het Europees gemiddelde van rond de veertig procent. Dit keer lag dat gelukkig iets beter.

Columnist:

Bleestekens

Dubbelzinnig

Als ik u zeg dat ik altijd lieg, gelooft u mij dan? Het klopt van geen kanten die zin, nietwaar? Want als het waar is, lieg ik niet altijd. En als ik met die opmerking loog, tja…

Columnist:

Zaanse streken

Benenwagen

De mobiliteit onder de bevolking is in de laatste decennia sterk toegenomen. Files op elk moment van de dag zijn eerder regel dan uitzondering. In onze wijk hadden begin jaren zestig de groenteman en de slager samen een vrachtwagentje. De geboorte van de gevulde vleestomaat?

Columnist:

Bleestekens

Wonderbar

Mijn tablet is onwel geworden. Waarschijnlijk wilde ik teveel dingen tegelijk en nu geeft hij er uit protest de brui aan. Het scherm is zwart en blijft al twee dagen hardnekkig zwart. Uit en weer aanzetten lukt niet. Schelden ook niet. Strelen en een uur aan het infuus leggen ook niet.

Columnist:

Zaanse streken

Plastic, weg ermee!

Afval scheiden lijkt een hele opgave, maar het went heel erg snel. Lege flessen gooien we al jaren in de glasbak, oud-papier wordt minimaal reeds een halve eeuw verzameld. Voor goede doelen, voor verenigingen, voor de voetbalclub bijvoorbeeld.

Pagina's