Columns

Citaatrecht

Guus Bauer loopt, fietst, bromt en vliegt door de regio op zoek naar Zaanse streken

Even voor alle duidelijkheid. Het auteursrecht is geen farce. Het oneigenlijk gebruiken van beeld, geluid, software of tekst waarop copyright rust is strafbaar.

Columnist:

Bleestekens

Langs elkaar

Ik ben geboren en getogen in Zaandam. Dat betekent dat ik hier al heel wat jaren, ik zeg natuurlijk niet hoeveel, door de straten loop, gelegenheden bezoek en mensen ontmoet. Merendeels Zaandammers natuurlijk.

Ronald Peeters. (Foto: Ariane Blees)

Columnist:

Ronalds Regels

Caviavonturen

Paus Benedictus de vijftiende was een cavia die woonde in het centrum van Zaandam. Hij had een kooi die altijd open stond zodat hij een wandelingetje door de kamer kon maken. Een beetje gezelschap kon geen kwaad voor Benedictus dus daar kwam de langharige cavia Paus Innocentius de veertiende.

Columnist:

Zaanse streken

Lering en vermaak

Kan de mens zich tegenwoordig eigenlijk nog wel zelf vermaken? Met een boek op een bankje aan de waterkant. Hè bah, wat old skool, opa, hoor ik de iets jongeren van dagen zeggen.

Columnist:

Zaanse streken

Hiep

Ik ben vaak nog niet jarig, maar vandaag, op de verschijningsdag van mijn geliefde lokale krant mag ik er weer een jaartje bijtellen. Ik ben geboren in 1959 en dus op de kop af negenenvijftig geworden. Nou, hiep en hoera en leve hoog. Tralala, de feeststemming zit er goed in.

Ronald Peeters. (Foto: Ariane Blees)

Columnist:

Ronalds Regels

Op je woorden letten

Een malloot pleegde een aanslag bij Dagblad de Telegraaf. Schrijver Tommy Wieringa reageerde met een flauwe grap. Ook interviewer Twan Huys kreeg veel kritiek. 'Ik zal nooit plaats nemen in Huys' programma' reageerde Jaap van Zweden boos.

Columnist:

Bleestekens

Midsomer Murders

Ze zijn opnieuw in aantocht. En dit keer in grotere getale dan de eerste keer. De meute is al flink op weg naar ons land en nog even en we zijn omcirkeld. Door de hoge temperaturen en de hoeveelheid neerslag dit voorjaar was de eerste generatie muggen er vroeg bij.

Partij kiezen

Het is weer juli, de hooimaand, de tweede maand van de meteorologische zomer en vaak op het noordelijk halfrond ook de warmste. Aan het einde van de maand beginnen de hondsdagen. Een term die afkomstig is van het sterrenbeeld Grote Hond.

Gestolen

Het eerste wereldkampioenschap vond in 1930 plaats in Uruguay. Het Nederlands elftal kon zich daarvoor heel eenvoudig plaatsen. Niet door het spelen van kwalificatiewedstrijden maar door een kwalificatiereis. Ze hoefden alleen maar de boot naar Uruguay te nemen. Maar dat deden ze niet.

Pagina's