Lokaal lezersnieuws

Blijf Groep zegt nee tegen OuderenmishandelingPraat mee over dit belangrijke onderwerp tijdens onze open dag in Purmerend  </

Op 15 juni, tijdens de internationale dag tegen Ouderenmishandeling, opent Blijf Groep Zaanstreek-Waterland de deuren om met bewoners, professionals en bestuurders te praten over ouderenmishandeling. Tevens wordt op deze dag onze nieuwe locatie in Purmerend geopend.

Nieuw: WerkCafé voor Zaanse werkzoekenden

Voor iedereen die op zoek is naar werk organiseert De Bieb iedere week het WerkCafé. Dé plek waar werkzoekenden uit de Zaanstreek elkaar ontmoeten. Tijdens het WerkCafé kunnen bezoekers:

 

VocalgroupSaensation zingt voor het goede doel

Zingend het goede doel ondersteunen, dat is wat de dames van Vocalgroup Saensation 31 mei gedaan hebben.

Op hun oefenlocatie van de Knapzak in Wormerveer kwam om 19.00 uur Joki  Beerendonk met haar

Meezingen met het Mozartrequiem?

Hebt u altijd al eens willen meezingen in een mooi klassiek koorconcert, zoals het Requiem van Mozart? Bij COV Zaanstreek kan dat! Op zaterdag 3 november geeft COVZ een bijzonder concert, waarbij voornoemd werk wordt gezongen, en daarnaast ook de Missa Omnium Sanctorum van Zelenka.

FluXus houdt audities voor musical 'Het Geheim van de Zaanstreek'

Ben jij een enthousiaste en talentvolle toneelspeler, danser of zanger voor de musical ‘Het Geheim van de Zaanstreek’? Meld je dan aan voor de audities bij FluXus op 2 en 7 juli. De musical is op 25 en 26 mei 2019 te zien in de grote zaal van het Zaantheater in Zaandam.

Schrijfvaardigheid verbeteren in De Bieb Zaandam

Speciaal voor volwassenen die moeite hebben met schrijven organiseert De Bieb voor de Zaanstreek vanaf 8 juni een SchrijfCafé in De Bieb Zaandam. Schrijven is een belangrijke basisvaardigheid.

De eikenprocessierups: heb jij ‘m al gezien? Help mee om ze in kaart te brengen

De eerste eikenprocessierupsen duiken weer op. De harige rups kruipt in eikenbomen en zorgt voor veel overlast tussen mei en juni. Vroeger kwamen eikenprocessierupsen alleen voor in warme landen in Zuid-Europa maar ze zijn tegenwoordig ook op grote schaal in Nederland te vinden.

Hulp bij MijnOverheid in De Bieb

Burgers ontvangen geleidelijk steeds meer post van de (lokale) overheid digitaal. Al deze berichten worden verzonden naar de Berichtenbox op MijnOverheid (www.mijn.overheid.nl). Er zijn nog veel mensen met vragen rond hun account op MijnOverheid. Ook lang niet iedereen heeft al een DigiD.

Kittekat, de musical: een typisch Zaans verhaal in de Kwaker

De musicalproductiegroep van FluXus is er na maandenlange repetities klaar voor. Zaterdag 23 en zondag 24 juni kun je genieten van de nieuwe musical ‘Kittekat’ in dorpshuis De Kwaker in Westzaan.

Duko Sietsema Hondenpsycholoog!

Beste hondeneigenaren,

Pagina's