Columns

Columnist:

Bleestekens

Zomertijd

Aan het tweemaal per jaar verzetten van de klok komt voorlopig nog geen einde. In het Europees Parlement bleek onlangs een kleine meerderheid voorstander van continuering. Gelukkig. Ik vind het namelijk heerlijk, die zomertijd.

Tekstschrijver

Onlangs trof ik in het onvolprezen huis-aan-huisblad een brokje pure retoriek aan, de mededeling dat er begin 2018 een nieuwe winkel zal worden geopend, uitgesmeerd over driekwart pagina. Met, beeld is alles dezer dagen, een knoeperd van een foto van de initiatiefnemers, broer en zus.

Columnist:

Bleestekens

Oost-Indisch lezen

Soms is er alleen maar narigheid in het nieuws. Soms? Nee, veel te vaak eigenlijk. Oorlogen en dreigementen zijn aan de orde van de dag. Berichten over bosbranden en falende overheden zijn helaas niet meer weg te denken. Het is zaterdag en ik heb de Zaanse krant voor me.

Mens en machine

Er wordt wat afgesnotterd in mijn omgeving. 'Het heerst weer,' hoor je dan. Met een zucht, want er is nu eenmaal weinig aan te doen. Werkgevers zijn als de dood dat er door de griep, door ziekte in het algemeen, kaalslag ontstaat onder het personeel.

Koga en Koger

Ik water net de winterharde plantjes in mijn portiek, wanneer een voorbijgangster zegt: 'Je schrijft wel veel over die fietsenzaak aan de Zaan.'

Columnist:

Bleestekens

Grootheidswaan

Wij moeten oppassen. Er dreigt gevaar voor onze stad. Het cultureel erfgoed en de attracties waar wij zo trots op zijn worden opgeslokt door grote broer Amsterdam. Zelfs heel Noord-Holland moet er aan geloven. De hoofdstad is een agressor geworden.

Columnist:

Bleestekens

Fooi

Het gebeurt me weer eens. Ik zit thuis en voel me naar. Ik ben een slecht mens. Waarom? Ik heb geen fooi gegeven aan de kapster. Waarom niet? Ben ik zo slecht geknipt dan? Nee hoor, ik ben juist heel tevreden. Ik kom al jaren bij haar. Dat mag wel iets zeggen.

Columnist:

Bleestekens

Boemerang

Als ik ooit een nieuwe kat neem, noem ik deze Boemerang. Waarom? Welnu, dat ga ik vertellen. Ik woon in een wijk in Zaandam waar veel katten huizen. Gezellig, vind ik persoonlijk. Ik heb er zelf ook een.