Columns

Columnist:

Bleestekens

Referendum

Nog één week en we mogen gaan stemmen. Eindelijk. De biljetten zijn naar ons verstuurd en op woensdag 20 juni kunnen we aangeven of we voor of tegen het Cultuurcluster zijn. Willen wij het wel of willen wij het niet? Het wordt hoog tijd om knopen door te hakken. Genoeg gebakkeleid.

Ronald Peeters. (Foto: Ariane Blees)

Columnist:

Ronalds Regels

Ontgroznyt

Donkere schimmen waren we, die jammerend en klagend, tussen sombere grauwe gebouwen doolden. "Het is hier net de aan flarden geschoten Tsjetsjeense hoofdstad Grozny". Zei een beroemde architect in een clowneske sapperdeflap-outfit.

Columnist:

Zaanse streken

Zelfstudie

Ik had niet alleen een verbrande pols, vel over been, maar ook vuurrode schouders en schouderbladen. Ik schaam me er een beetje voor om te vertellen dat ik op een gegeven moment, enigszins bier-doordrenkt, ook mijn T-shirt had uitgetrokken tijdens BABBELS LIVE.

Columnist:

Bleestekens

Intocht Sinterklaas

De intocht van Sinterklaas gaat dit jaar in Zaandijk plaatsvinden. Op de Zaanse Schans, wel te verstaan. Grote God, wat halen we ons op de hals.

Ronald Peeters. (Foto: Ariane Blees)

Columnist:

Ronalds Regels

De kip en geen ei

De kleine dorpsclub Knollendam voetbalde onlangs op het Hoornseveld tegen Rood Wit Zaanstad. De Knollendammers zouden bij winst een periodetitel halen en dat gaf recht op nacompetitie.

Columnist:

Zaanse streken

Bandjesromantiek

Nog een paar dagen tot BABBELS LIVE. Het daadwerkelijk gereedmaken van het terrein aan de Marslaan in Krommenie is in volle gang.

Columnist:

Bleestekens

Uit eten

Ik word gekweld. Ik kan best wel wat hebben, maar op dit moment voel ik mij echt getergd. Ik bedoel, er zijn ergere dingen, dat besef ik natuurlijk best. Maar wees nu eerlijk; ik zit aan een tafeltje in een nieuw restaurant aan de Dam. Het Syrische restaurant Bab Touma.

Ronald Peeters. (Foto: Ariane Blees)

Columnist:

Ronalds Regels

Annie en Jan

We logeerden bij ome Jan en tante Annie in Maassluis. Toen we na een paar dagen vertrokken kregen we twee jonge Vlaamse reuzen mee. Twee vrouwtjes en we noemden ze naar Tante Annie en Ome Jan. Annie en Jan groeiden als kool en het werden enorme bakbeesten.

Columnist:

Zaanse streken

Terugblik II

De bundel Zaanse streken heeft het, ahum, niet heel erg onverwacht, aardig gedaan. Mensen lezen nu eenmaal graag over hun eigen straatje, over de kruisjes van andere huisjes daarin.

Pagina's