Columns

Columnist:

Bleestekens

Zaankanter parade

Er zijn veel bekende Nederlanders. In alle uithoeken van ons land wonen artiesten en sportievelingen die u op straat zou herkennen. Maar vlak onze eigen streek niet uit. Rondom de Zaan is de aanwas beroemdheden ook niet kinderachtig!

Ronald Peeters. (Foto: Ariane Blees)

Columnist:

Ronalds Regels

Brillen

Het werd tijd voor een bril. Ik zag niet zo heel veel meer en waarschijnlijk begon mijn vergevorderde leeftijd zo langzamerhand ook een rol te spelen. Ik was tenslotte al acht. We gingen naar Kooreman op de Gedempte Gracht waarop je in die dagen nog ongestoord langdurig kon fout parkeren.

Columnist:

Zaanse streken

Onderduik

Ik kom café de Kruidenier binnen. Kroegbaas Remi noemt me bij naam, waarop één klant mij direct weer ‘naar huus’ wenst. Ik ben na veertig jaar immuun voor dat gebbetje, maar feliciteer de persoon in kwestie uitbundig met zijn originaliteit.

Columnist:

Zaanse streken

Allen niet van hier

De Zaankanter mag bijzonder trots zijn op de onverzettelijkheid tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er was hier van meet af aan veel verzet en aan stakingen werd volmondig meegedaan.

Ronald Peeters. (Foto: Ariane Blees)

Columnist:

Ronalds Regels

Snurk

Wat doe je eraan als je naast een snurker ligt? Niet zoveel want snurkers snurken gewoon snurkend door hun gesnurk heen. Heel vervelend. In Zwitserland deden ze ooit onderzoek naar wat je tegen andermans gesnurk kunt doen.

Columnist:

Bleestekens

Lastige keuze

Het moet eenvoudig zijn. Een gedenkplaatje uitzoeken bij het uitvaartcentrum. Mijn moeder liet in haar nadagen weten dat ze, als zij zou komen te overlijden, graag een bordje wilde bij het strooiveld met haar en mijn vaders naam er op. En dan bij hem worden uitgestrooid.

Columnist:

Bleestekens

Buurtwinkel

In de Winkel van Sinkel is van alles te koop. Hoeden en petten en dameskorsetten, potten en pannen, mosterd en stroop. Ik moet vaak denken aan dit liedje van Wim Sonneveld, als ik vroeg op de zaterdagmorgen mijn buurtwinkel binnenstap.

Columnist:

Zaanse streken

Pensioen

Op het Wormerveerse Marktplein hoor ik twee tienermeisjes met elkaar praten. Een van de twee heeft kennelijk net een eerste sollicitatie achter de rug. 'Die man bleef maar vragen naar mijn C.V. Toen ik vertelde dat we thuis nog gewoon een gaskachel hebben, moest hij eerst heel hard lachen.

RONALDS REGELS: Omtrent een tsaar en een huisje

In de zomer van 1697, precies 321 jaar geleden, arriveerde de Russische Tsaar Peter in Zaandam. Hij wilde zich bekwamen in de scheepsbouw omdat hij een grote sterke Russische vloot wilde bouwen. Zaandam met zijn talloze scheepswerven leek daarvoor de meest geschikte plaats.

Pagina's